Din kafferejse starter her

Vi hjælper dig med at komme i gang.

God kaffe er den bedste gave, du kan give dig selv. Det smager godt, gør din hjerne skarpere, og så er det endda sundt. Det er de færreste substanser, der kan prale af alt det.

Men det kan være overvældende at starte sin kafferejse.

Der findes så meget information og udstyr, at det kan være svært at vide, hvor man skal begynde.

Jeg bliver ofte spurgt, hvad mit favoritudstyr er, så her har jeg samlet det i en enkel liste fordelt på forskellige kategorier.

(Du er desuden med til at støtte Hipsterkaffe ved at benytte vores reklameklinks her på siden. Vi modtager et lille beløb fra forhandleren, mens produktet ikke bliver dyrere for dig. Læs mere her). 


Filterkaffe: Sådan kommer du i gang

Filterkaffe har de seneste år fået en massiv revival. Hvor det tidligere mest var husmødre som brugte kaffetragt, så er det i dag en af de mest udbredte og interessante bryggemetoder overhovedet.

Der er flere gode grunde til, at du skal anskaffe dig et seriøst kaffefilter. For det første så smager kaffen fremragende, hvis du har de rette bønner samt teknik. Men derudover er det nok også en af de billigste bryggemetoder overhovedet. 

Vi anbefaler følgende udstyr

Hario V60 er et af de mest udbredte stykker kaffeudstyr. Og det er der en god grund til. Man kan nemlig lave de klareste og mest aromatiske kopper med den unikke japanske filtertragt. Vi anbefaler alle, der brygger bare en smule kaffe at benytte Hario V60.

wilfa svart aroma kaffekværn

En god og effektiv kaffekværn er essentiel, når man skal brygge kaffe derhjemme. Wilfas seneste model har vundet fans overalt i kaffeverdenen. Den maler utroligt konsistent, har en solid byggekvalitet og enkel at betjene. 

retro elkedel

Hvis du vil i gang med at lave håndbrygget filterkaffe, så anbefaler vi stærkt, at du bruger en specialdesignet 'gåsehals' kedel. Det gør det meget lettere at styre påfyldningen sammenlignet med en almindelig elkedel. Vi er vilde med designet på Hario Buono, men der er flere lige så gode modeller på markedet. 

Det siger sig selv, at man ikke bør gå på kompromis med selve råvaren, hvis man vil brygge fantastisk kaffe. Vi anbefaler abonnementet fra norske Kaffe-Box. Hver måned får du tilsendt en ny kaffe fra et skandinavisk mikroristeri. Få 50 kroners rabat ved at klikke her

Relateret læsning

Test: Wilfa kaffekværn
Vi tester den nye udgave af den særdeles populære Wilfa-kaffekværn. Der er godt nyt for fans af den norske kværn.[...]
Alt om Hario V60 filterkaffe | Test / Guide
Filterkaffe bliver aldrig det samme igen, efter du har prøvet at brygge med Hario V60. Vi tester filtret og guider[...]
God kaffe? Her er 7 af baristaernes tricks til kaffetragt, sort kaffe og filter
Kaffetragt kan let forbedres markant. Følg disse råd og få lækker kaffe hver dag derhjemme.More...Kaffetragt, også kendt som pour over eller[...]
Verdens bedste arabica-kaffe: 5 bønner du skal prøve!
Brasiliansk, etiopisk eller indonesisk? Vi tager et kig rundt på verdenskortet og forklarer dig alt om de mest legendariske kaffelande[...]

Espresso: Sådan kommer du i gang

Hvis filterkaffe er en god solid familiebil, så er espresso mere en farlig sportsvogn, der virkelig sluger benzin.

Espresso er generelt en dyrere hobby både, hvad angår udstyr samt kaffeforbrug.

Samtidig er det en brygningsform, som stiller større krav til hjemmebaristaen, hvad angår teknisk kunnen-

Vælger du alligevel at investere i en espressomaskine, så er det vigtigt, at du vælger den rette, da der virkelig kan være stor forskel på maskiner, der på overfladen virker ens. Vi anbefaler disse maskiner til den seriøse hjemmebarista: 


Vi anbefaler følgende espressomaskiner

Dette er teknisk set ikke en maskine, men en manuel espresso-brygger. Vi tager den dog med på listen alligevel, da den leverer helt forrygende espresso til en brøkdel af prisen for de 'voksne' maskiner. Kompresso'en ser ikke ud af meget, men undervurdér den endelig ikke!

rancilio silvia semiautomatisk espressomaskine

Rancilio Silvia er en klassiker i kaffeverdenen. Det er en af de billigste espressomaskiner, som kan siges at have noget til fælles med de ægte espressomaskiner. Designet på Silvia har mange år på bagen, og det er et udtryk for, at det fungerer efter hensigten. 

sage duo temp espressomaskine

Sage Duo Temp leverer en masse smarte funktioner til en fornuftig pris. Den er det mere teknologisk avancerede alternativ til den klassiske Rancilio Silvia. Firmaet Sage går under navnet Breville i USA, og er meget velanset for deres evne til at proppe nye smarte idéer ind i klassisk espressoudstyr. 

rocket giotto

Rocket er på mange måder espressomaskinerens svar på en Lamborghini. Den er italiensk, dyr og lækker at se på. Giotto Type V er den opdaterede version af firmaets klassiske model, som har fået en anelse højere ben, nogle små designændringer samt PID-termometer. Alt i alt en sublim topmodel. 


Værd at vide om espressokværne

En af grundene til, at espressokaffe hurtigt kan blive en dyr hobby er, at der skal en særlig kværn til, hvis du vil have ordentlige resultater. 

En kaffekværn, der er fin til filterkaffe, vil altså ikke kunne slå til. 

Det skyldes, at det er ekstremt vigtigt for espressoens ekstraktion, at kaffen er meget fint og konsistent malet. 

Derudover sætter de fleste baristaer pris på de lidt særlige funktioner som en særskilt espressokværn har; mikrometiske justeringer af kværnegrad eller præcis dosering via timer eller vægt.

Espressokværne findes i en række prisklasser, men fælles for dem er, at de er markant dyrere end normale kaffekværne. 

Vi anbefaler følgende espressokværne

baratza sette espressokværn

Der har tidligere været en hel del børnesygdomme hos Baratza Sette. Dem er der efterhånden kommet på styr på. Heldigivis. For Baratza Sette er en af de mest interessante og innovative espressokværne på markedet. 

eureka mignon kværn

Min favorit til espresso. Denne kværn har blev sendt på markedet i slutningen af 2018 og er hurtigt blevet den mest roste kværn blandt hjemme-baristaer. 

Den er støjsvag, solidt bygget, smuk og funktionel. Timeren er præcis ned til en tiendedel af et sekund, så det er enkelt at få en helt præcis hver gang. Jeg er ekstremt begejstret for denne kværn. 

Få de seneste artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de nyeste artikler om kaffe direkte i din inbox. Mere end 1000 kaffe-elskere abonnerer allerede på Hipsterkaffes nyhedsbrev.