100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Test: Hario V60 filter

Hario V60 er et ikonisk stykke kaffeudstyr, der ikke kan undervurderes i den moderne kaffeverden. Vi kigger på, hvad der gør filtret så unikt.

Hario V60 har været med til at revolutionere kaffebranchen.

I gamle dage var filterkaffe noget som kaffesnobber rynkede på næsen ad. Med god grund. Hvem er ikke blevet traumatiseret af tjære-agtig kantinekaffe fra en maskine, som ikke er blevet rengjort i et årti?

Så kom Hario V60 lige pludselig ind fra højre. Som den frække dreng i klassen iført rulllekrave og Steve Jobs-sneakers. Underspillet. Men med en mission.

Jeg husker selv, hvordan jeg blev introduceret til V60-bryggeren af Kaffekammerat-X. Filterkaffe er filterkaffe, tænkte jeg, mens jeg kiggede overbærende på X’s næsten rituelle forberedelser.  

Hario V60 filterkaffe

Med ærbødighed hældte han vand på. Starte langsomt i centrum, derefter helt ud i kanten med langsom og zen-agtig påfyldning af vand. Det er vigtigt at have en kedel med en fin tud, da brygning handler om præcision.

Smagen var blid, fyldt med nuancer. Den blev bare ved og ved med at udvikle sig. Jeg var solgt.

Lige siden har jeg været Hario-fanboy.

I modsætning til det typiske Melitta-filter, der har hærget Danmark i en årrække, er der kun et enkelt afløb i Hario V60. Samtidig er det udstyret med riller, som sørger for at fordele vandet. Resultatet er, at alle kaffepartikler kan blive lige eksponerede for vand. Hjemme-baristaen bør dermed være i stand til at styre flowet. En kaffemaskine vil typisk bare pøse vand udover kaffen og lige så stille oversvømme filteret. Hario har skabt en specielt udformet el-kedel som giver dig mulighed for at styre vand-flowet bedre. De fleste baristaer sværger til den eller noget lignende. 

Hario V60 holder

Hvis du ikke kan forestille dig, at filterkaffe kan være fantastisk, så skylder du dig selv at prøve Hario V60.

Hario har fået kæmpesucces med bryggeren, og i dag bruges V60 næsten som en paraplybetegnelse for filterkaffe på hipstercaféer alle steder fra Williamsburg til Prenzlauerberg.

Flere producenter er dog begyndt at gå Hario i bedene. Særligt Kalita, som også er fra Japan. De har blandt andet fået københavnske The Coffee Collective til at skifte over til deres Wave filter-brygger.

Hario Buono er den foretrukne kande, når det kommer til vandpåfyldning.
Hario Buono er den foretrukne kande, når det kommer til vandpåfyldning.

Personligt ser jeg dog stadig den originale som det ultimative inden for filterkaffe, og der skal meget gode argumenter til, før jeg skifter til rivaliserende filter-bryggere. 

Et andet plus ved Hario V60 er, at den ganske enkelt er pænere. Den findes både i en plastik- og keramikudgave, og sidstnævnte gør sig godt i et hvert køkken. 

Summa summarum: Enhver kaffehipster bør have en Hario V60 derhjemme.

Se flere forskellige modeller af Hario V60 hos den danske kaffe-butik, Kaffeteriet.

[schema type=”review” rev_name=”Hario V60″ author=”Hipsterkaffe” user_review=”4.8″ min_review=”1″ max_review=”5″]

Hvis du stadig ikke er helt med på, hvem V60-segmentet er, så tjek denne video fra de hypede Stumptown Coffee Roasters ud. 

Skriv en kommentar

0 Shares
Share
Tweet
Share