100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Er den nye udgave af Aeropress pengene værd?

Aeropress vinder indpas på kaffemarkedet. Vi tester den nye udgave af den innovative lille brygger og ser på fordele og ulemper.

More...

Anmeldelse af: Aerobie Aeropress

(2017 model)

Brug: Sort kaffe, hurtigt bryg – derhjemme eller på farten.

Pris

God pris i forhold til mange andre bryggemetoder

Ydeevne

Laver lækker kaffe med minimal indsats

Brugervenlighed

Unikt design. Praktisk, flot og let at rengøre 

Vi kan lide: 

– Mange anvendelsesmuligheder

– Kompakt og godt design

– Sjov at brygge på

Minusser: 

– Tager en del træning og præcision at lave virkelig god kaffe

– Kan kun brygge 1-2 kopper ad gangen

Referat: Aeropress er gået fra at være et stykke interessant kaffelegetøj til at være en institution i kaffeverdenen. Vi har leget lidt med den nye model igennem et stykke tid og giver her vores mening til kende. 

 Bedste pris: 199 kroner

Der er få stykker kaffe-udstyr, som vækker så meget opsigt som Aeropress. I en kaffeverden hvor de fleste filtre og espressomaskiner benytter sig af de samme designprincipper, er det forfriskende at se en helt ny måde at gøre tingene på. 

Da Aeropressen kom på markedet i USA for lidt over ti år siden, var det da også et revolutionerende produkt. I dag er den lille brygger mere populær end nogensinde før, og der findes både nationale mesterskaber, VM og decideret Aeropress-kunst. 

Bryggeren forsøger at kombinere det bedste fra filterkaffe med en praktisk pumpefunktion. Det betyder at kaffen også kan brygges lidt hen i retning af espresso eller stempelkande, hvis man ønsker det. 

I dag er langt de fleste dog enige om, at Aeropress er bedst når man brygger en traditionel kop sort kaffe. Det afspejler opskrifterne også fra de seneste vindere af VM. 

Aeropress har gennemgået nogle små forandringer hen over årene. Vi kigger her nærmere på 2017-versionen. 

Aeropress Test: Den nyeste version

Aeropress kommer med en hel del udstyr. Ligesom tidligere får man 300 små papirfiltre, en filterholder af plastisk, en tragt til kaffen samt en rørepind. Som noget nyt kommer bryggeren også med en elegant, aflang, navy-blå pose til transport. Lækkert lille touch. 

Den nye udgave af Aeropress tiltaler mig mere end de tidligere modeller rent designmæssigt. Der er kun lavet små ændringer, men alle sammen til det lidt bedre. 

I stedet for den lidt flaskeagtige transparente plastik, som pumpen bestod af før, har man denne gang valgt et mere gråligt materiale. Den gamle model af Aeropress blev hurtigt ridset og kunne let fremstå en anelse beskidt​, men det har man fået gjort op med.

Aeropress-fakta

 • Aeropress blev opfundet i 2005 af Alan Adler, som er indehaver af firmaet Aerobie
 • Adler har foruden Aeropress opfundet en yderst populær frisbee
 • De første Aeropress-modeller produceret mellem 2005 og 2009 var helt transparente. I dag er disse modeller i høj kurs blandt samlere. 
 • I 2010 fik Aeropress en mørk farve. I 2015 kom en ny model på markedet, som er en anelse lysere, lettere og har guldskrift på siden. 

Det nye materiale er også en anelse lettere, men her spiller det også ind, at nogle støttepinde i midten af pumpen er blevet fjernet fra designet. 

Hvor der på den gamle pumpe var blå tal og logo er man nu gået over til guld. Også dette ser vi som et æstetisk plus. ​

Sådan bruger du Aeropress 

Aeropress er unik, idet at den benytter sig af en pumpeform. Du skruer et plastiklåg med et lille papirfilter i bunden af cylinderen. Derefter hælder du kaffe i og varmt eller næsten kogende vand.

Når kaffen har trukket i tilstrækkelig lang tid, kører du stemplet i bund. På den måde tvinger du den bryggede kaffe igennem papirfiltret, mens kaffegrums samles i en enkelt lille 'puck' i bunden. 

Når du skruer filtret i bunden af og stempler i bund, ryger pucken af grums ud, og med et lille skyl er din Aeropress forholdsvist ren. ​

På overfladen lyder det måske en anelse komliceret, men når først man har vænnet sig til at brygge på denne måde, er det faktisk en af de letteste måder at lave kaffe på. Sådan overhovedet...

​Der er dog rigtig mange muligheder for at nørde og forfine din Aeropress-teknik, så det er langt fra en kedelig bryggemetode. 

Du kan opnå kaffe med masser af krop ved at brygge med lange trækketider eller lave mere syrlige og 'nordiske' kopper med en hurtigere ekstraktion. ​

Ulemper ved Aeropress

Jeg fik min første Aeropress omkring 7 år siden. Dengang blev jeg aldrig rigtig forelsket i den.

Kaffen var udmærket, men jeg endte næsten altid med at lave pour over kaffe i stedet for at bruge pumpen. Kaffen fra Hario V60 var altid lige dét lækrere. 

Det var faktisk først for nylig, jeg lærte at brygge virkelig god Aeropress-kaffe.

Den største ulempe ved Aeropress er, at det kræver en hel del træning at opnå den perfekte ​sorte kaffe. 

Hvis du ikke har set min store guide til at brygge Aeropress, så bør du tjekke den ud, så snart du har købt bryggeren.

Jeg lover dig for, at der er mange små tricks og smutveje i den artikel. 

Husk rengøring!

Udover den lette rengøring, som foregår når man stempler kaffepucken ud, vil jeg desuden råde dig til at huske yderligere rengøring. Gerne ugentligt eller i hvert fald månedligt. 

Der kan samle sig en del harske kaffeolier – særligt under gummistemplet – hvis ikke man går lidt mere grundigt til værks i ny og næ. Skil alle dele ad og lad dem bade i varmt vand med natron natten over for at sikre det renest mulige udstyr. 

Konklusion

I dag benytter jeg mig rigtig meget af Aeropress, når jeg laver en enkelt kop kaffe derhjemme eller vil have god kaffe på farten. Er du ombord på en flyver eller et tog – eller ude i naturen – så er en Aeropress ganske enkelt meget lettere at have med at gøre end eksempelvis filterkaffe som Hario V60. 

Aeropress er et meget alsidigt stykke kaffeværktøj. Der kan virkelig brygges på hundredevis af forskellige måder. 

​Derudover er det et gennemførst solidt og veldesignet produkt. Der er virkelig svært at ødelægge en Aeropress, og personligt kender jeg ingen, som det er sket for. 

Overordnet set får du rigtig meget for få kroner, når du køber en Aeropress. Vi kan ikke komme i tanke om andre deals i kaffeverdenen, der på samme måde giver 'value for money'.

Med den nye udgave af Aeropressen, er pumpen blevet yderligere forbedret. Derfor giver vi Aeropressen topkarakter og vores varmeste anbefalinger. 

Har du allerede en tidligere version af Aeropress? Så er det ikke nødvendigt at opgradere til den nye. Med mindre det er af æstetiske grunde. Kaffen burde trods alt smage ens. 

​Aeropress – 2017 udgave

Summary
Review Date
Reviewed Item
Aeropress – 2017 udgave
Author Rating
51star1star1star1star1star

9 kommentarer til “Er den nye udgave af Aeropress pengene værd?”

  • Jeg har kun erfaring med standard-versionen, men begge er sikkert fine alt afhængig af hvor meget krop, du gerne vil have i din kop. Hvis du vil bruge den til coldbrew er standarden nok også bedst 🙂

   Svar
  • Hej Birthe,

   Tak for feedbacken! Nu hvor du spørger må jeg faktisk tilstå, at jeg selv er en anelse forvirret, hvad angår materialet. Men der er i hvert fald ændret lidt på det æstetiske for nylig. I mange butikker sælger man stadig modellen med gyldne bogstaver og enten 2 eller 4 tynde støttepinde på selve stemplet, mens den nyeste model slet ikke har nogen. Den ser også noget lysere og mere gråtonet ud. Men helt præcist hvornår den har ramt markedet, og hvad materiale den er lavet af, kan jeg desværre ikke sige.

   Hvis du uploader et billede af din model, kan jeg godt prøve at diagnosticere den? Tror dog kaffen smager ens uanset 🙂

   Svar
 1. Hej
  Jeg har haft en aeropress for lidt over 1 år, var i begyndelsen lykkelig. Endelig en nem måde at lave en kop frisk velsmagende kaffe på. Glæden varede ikke så frygtelig længe, da kaffebryggeren laver et være svindleri. Den er utæt og der presses kaffe op på den anden side af stemplet, som løber ud over bordet når man trykker kaffen ned i koppen. Jeg har også skoldet mig på den et par gang, fordi stemplet simpelthen ryger ud når man løfter kaffebryggeren for at hælde kaffen op i en kop.

  Svar
 2. Tak for svar. Det er en original købt i Risteriets i Studiestræde Kbh. Jeg rengører den jævenligt og skyller den hverdag. Det virker som om det er røret der er “for stort” mellem kopmål 3-2, den hopper ligesom ned der. Den står altid og lægger lidt og kaffen løber op på den forkerte side af stemplet når man trykker det ned. Jeg vil prøve gå ind med den.

  Svar
  • Ok, hvis røret virker for stort kunne det jo være oplagt at gummistemplet er blevet en anelse skævt. Vil skyde på, at et nyt et kan løse problemet. Men hvis du går ind til Risteriet kan de nok også hjælpe med at diagnosticere helt præcist. Håber det lykkes!

   Svar
 3. Jeg har også erfaret, at gummistemplet efterhånden bliver utæt. Problemet kan i starten løses ved at sætte stemplet i en kop og hælde kogende vand på inden brygning!
  Senere skal der mere til ! Jeg har haft hæld med at lade gummifætteren trække i parafinolie. Men nu går den ikke længere. Jeg må købe en ny, æørgerligt at man ikke bare kan købe en ny gummifætter. Men i mellemtiden har jeg da brugt den næsten dagligt i 8 år!
  Overlærer Rasmussen, Samsø

  Svar

Skriv en kommentar

15 Shares
Share15
Tweet
Share