100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Rocket espresso: Alt om det italienske superbrand

Rocket Espresso laver muligvis verdens lækreste maskiner til privatmarkedet. Vi tager et kig på de forskellige modeller og ser på om Cellini, Giotto, R58 eller Evoluzione V2 passer til dine behov.

En maskine fra Rocket Espresso er lidt ligesom en Lamborghini. Den er hurtig, ser fræk ud og så er den italiensk. Men heldigvis er den lidt mere budgetvenlig end de fleste sportsvogne.

Se en hurtig oversigt over Rockets topmaskiner her. Læs videre for en fuld vurdering.

Cellini

Se pris

Skarp maskine

 • Godt design
 • PID-termometer
 • Kvalitets-steamer
Rocket Cellini

Giotto

Se pris

Originalt design

 • HX-kedel
 • Faema gruppehoved
 • PID-termometer
Rocket giotto

R58

Se pris

Topmodel

 • To kedler
 • Kan indbygges
 • Verdensklasse
Rocket R58

Rocket Espresso er et ret nyt mærke inden for espressomaskiner med en start i 2007. Men faktisk er firmaet udsprunget af det anerkendte italienske mærke ECM, der i mange år har leveret espressoudstyr med fokus på det professionelle marked. Tre espresso-elskere, hvoraf den ene er søn af en af ECM-stifterne, købte for få år siden rettighederne til at producere ECM espressomaskiner til privatmarkedet. Derfor ligner Rocket og ECM’s modeller stadig hinanden ret meget.

Forvirringen bliver større af, at der også findes et tysk mærke ved navn ECM med base i Heidelberg. Dette mærke skulle angiveligt tidligere have fungeret som tysk importør af de originale ECM-maskiner for så siden selv at begynde at producere espressomaskiner i ECM-navnet. Ja, det hele kan godt være en anelse forvirrende.

Rocket Espresso bliver produceret i Milan i Italien, hvor alt er ‘fatto a mano’ – altså lavet i hånden. Du kan se en video, der giver et lille indblik i fremstillingsprocessen. Langt de fleste espressomaskiner til hjemmemarkedet bliver masseproduceret på fabrikker, så allerede her trumfer Rocket de fleste. Rocket kan på de fleste punkter sammenlignes med de dyreste maskiner, som baristaerne trækker shots på ude på caféerne.

Vi tager her et kig på nogle af firmaets mest populære modeller.

Rocket Cellini

Rocket Cellini

Som vi allerede har nævnt, så er Rocket Espresso kvalitetsmaskiner, der kombinerer et æstetisk udseende med solidt håndlavet kram. Rocket Cellini er en manuel espressomaskine. Det er en arbejdshest, der også ser godt ud. Den kombinerer virkelig Rocket-dyderne.

Cellini PID V3 er den den nyeste model – den erstatter den gamle Evoluzione V2, der ikke havde PID.

Kort fortalt så er et PID en anden form for måde at styre temperatur på i espressomaskiner, og de seneste år har teknologien vundet frem til fordel for et mekanisk, automatisk termometer. Læs mere her.

Rocket Cellini benytter sig af det legendariske fire kilo tunge E-61 gruppehoved fra Faema. Gruppehovedet blev sendt på markedet af det italienske firma i 1961 og var med til at ændre fundamentalt på espressomaskinen, da det kan sikre stabil varme.

Gruppehovedet er lavet i stærkt forkromet messing. Faema er den første producent, der har lavet et gruppehoved med konstant vandgennemstrømning fra kedlen, hvilket giver mulighed for pre-infusion af kaffen og højere temperaturstabilitet. Det har sikret Faema en plads i historiebøgerne.

HX-kedel giver stabil temperatur

Den samlede vægt af Rocket Cellini er på hele 23 kilo, hvilket fortæller en historie om en maskine som mest består af stål og kvalitetsmaterialer.

Rocket Cellini benytter sig af en såkaldt HX-kedel. Den virker som to-kedler-i-én på den måde, at der en større kedel med 120 grader varmt vand. Inden i den er der et mindre rør, som opbevarer vand, der har den perfekt temperatur til espressobrygning. Altså omkring de 94 grader. Det gør også, at maskinen kan både brygge og dampe på en gang. Man behøver ikke vente på, at temperaturforskelle er blevet udlignet eller ‘temperature surfe’ som eksempelvis på Rancilio Silvia’en.

Maskinen har to manometre, så man kan se, hvad trykket er i begge kedler.

Udover damptuden har Rocket Cellini en hane til vand, så du hurtigt kan lave en americano. Portafilteret er industristandarden på 58 mm.

Rocket espresso


<–– Sådan ser Rocket Cellini og Giotto ud indeni

Det er svært at finde klager over Rocket Cellini. De fleste, der ejer maskinen, glæder sig over det smukke udseende og den velsmagende espresso. Er du en latte-elsker, så er der godt nyt. Damperen er nemlig ekstremt kraftfuld, melder de fleste Cellini-ejere.

Det eneste vi kan udsætte på maskinen er, at dens øverste gitter, hvor kopper bliver forvarmet er lavet af plastik. Man kan godt nok tilkøbe et metalgitter, men alligevel. Det er dog ikke noget, der ødelægger udseendet på maskinen i sidste ende. Gitteret kan også tages af, hvis ikke man bruger kopvarmeren.

Det er også en smule ærgerligt, at Cellini ikke kan sluttes til en vandforsyning, som Giotto eksempelvis kan. Men det er en mindre anke, da de fleste nok alligevel vil foretrække at bruge flaskevand i maskinen for at undgå kalkproblemer.

Se flere billeder og specifikationer her.

For: 

 • Måske verdens bedste design
 • Legendarisk gruppehoved/kedel-kombo
 • Kan steame og brygge simutant

Imod:

 • Plastik-gitter på top
 • Kan ikke tilsluttes vandforsyning

Rocket Giotto

Rocket giotto

Giotto er den oprindelige model, som ECM og siden Rocket Espresso har produceret i mange år, mens Cellini er kommet til senere til de forbrugere, som har knap så meget plads i køkkenet. Alt i alt er der dog kun tale om en forskel på fem centimeter i bredde mellem de to maskiner.

Som sagt så er Cellini og Giotto ens bortset fra de kantede sider. Men for at fremhæve et par andre ting, som kan være interessante, så skal det siges, at damp-tuden er rigtig let at gøre ren, da den er isoleret, så den ikke bliver brandvarm.

Se flere billeder og specifikationer her.

For: 

 • Måske verdens bedste design
 • Legendarisk gruppehoved/kedel-kombo
 • Kan steame og brygge simutant

Imod:

 • Dyrere end Cellini
 • Kan ikke tilsluttes vandforsyning

Rocket Evoluzione V2

Rocket Evoluzione V2

Den har også en anden fordel, som en del espresso-folk kan være interesserede i. Maskinen kan nemlig installeres så drypbakken løber ud i dit afløb automatisk. Det kan ofte være irriterende at skulle løfte drypbakken af og hen til vasken. Når den er installeret i dit køkken, behøver du aldrig overveje den slags igen.

Ligeledes kan du koble maskinen til din vandforsyning. Det kræver godt nok en smule teknisk snilde – men igen: I det lange løb slipper du for at skulle afmontere vandbeholderen og hælde nyt i. Det anbefales dog kun at koble den til, hvis du samtidig installerer et kalkfilter. Se evt. Denne guide hos Sweet Marias, hvis du overvejer Rocket Evoluzione V2.

Den gamle model er en endnu tungere variant end den nye Cellini. Denne har en kampvægt på 30 kilo. Ganske imponerende må man sige.

På negativ-siden må det siges, at denne model ikke kommer med PID temperaturkontrol. I stedet har den det gamle system, en Sirai pressostat.

Se flere billeder og specifikationer her.

For: 

 • Genialt design
 • Rotationspumpe
 • Kan tilkobles afløb og vand

Imod:

 • Dyrere end både Cellini V3 og Giotto
 • Har ikke PID

Rocket R58

Rocket R58

Tokedelsmaskiner hører til det fineste inden for espressomaskiner. Det giver nogle fordele, da man kan få endnu mere præcision og stabilitet i temperaturen. Den ene kedel til bryg har en kapacitet på knap 0,6 liter og den anden til damp har næsten 2 liters kapacitet. Laver du ikke så mange latter, har du også mulighed for at slukke dampkedlen, så du kan spare strøm.

Se hvor lækker R58 ser ud i virkeligheden, og få indblik i det eksterne PID-termometer.

Rocket R58 bevarer en masse af de gode træk fra de andre maskiner fra Rocket Espresso. Der er ekstern PID og ligesom med Evoluzione kan denne model sluttes til vand og afløb. Slanger og udstyr følger med maskinen.

Selve det ydre på R58 står rigtig skarpt. Ja, faktisk ligner den Cellini ret så meget bortset fra, at selve ventilerne har en anden udformning samt, at der er et stort ‘R’ på den ene ventil. Kabinettet oser af kvalitet og er lavet af blankt Aisi 304 rustfrit stål.

Det der særligt er kendetegnende, når man undersøger kaffenørders holdning til Rocket R58 er, at ingen kan finde noget negativt at sige. Se bare denne tråd hos Home Barista. Det er ret opsigtsvækkende, når vi snakker et folkefærd, som til tider kan være meget kritisk.

Kort sagt: Her er tale om en uovertruffen maskine til feinschmeckeren, som ikke går på kompromis med noget.

Se flere billeder og specifikationer her.

For: 

 • Rockets topmodel
 • To kedler
 • Vand- og afløbstilslutning

Imod:

 • Dyr

På udkig efter en ny kaffemaskine? Læs også: Bedste kaffemaskine i 2016: Siemens, Bosch eller Moccamaster?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Rocket Cellini
Author Rating
51star1star1star1star1star

8 kommentarer til “Rocket espresso: Alt om det italienske superbrand”

  • Så vidt jeg lige kan se er det langt hen ad vejen en Cellini V2, der har været på slankekur, så det burde være en fornuftig maskine 🙂

   Svar
 1. Hejsa,

  Har set på Rocket Giotto Evoluzione V2 efter din anmeldelse, men er det den bedste maskine i den prisklasse efter din vurdering? Og hvad med en kaffemølle – kan du anbefale en?

  Hilsen Charlotte

  Svar
  • Har desværre ikke fået opdateret artiklen endnu, men Rocket er faktisk kommet med en større opdatering af deres modeller i år, så i dag vil jeg hellere pege på Giotto Type V som et bedre bud. Den kan dog ikke tilsluttes vandforsyning, men den har let tilgængelig PID til temperatur samt en hel del små forbedringer i design. Kværn afhænger meget af budget, men i den højere ende Mazzer Mini og blandt de billigere er Baratza Sette og Anfim K2 er begge stærke bud.

   Se evt. denne video, der kan forklare lidt om de nyere modeller.

   https://www.youtube.com/watch?v=LqIKanziCcA

   Svar
 2. Fantastisk artikel. Efter at have læst dette, er jeg temmelig overbevist om, at Cellini V3’eren er den rigtige maskine for mig. Desværre kan jeg ikke finde en dansk forhandler af den. Kender du til nogen?

  Hilsen Camilla

  Svar
  • Tak for de rare ord. Det er der faktisk en god grund til. Cellini er udgået for ikke så lang tid siden og er blevet afløst af Mozzafiatoen. Den ligner dog på de fleste punkter og er nok egentlig en opgradering. Held og lykke med espressoen!

   Svar
 3. Kam nogen hjælpe med reparationsmuligheder ?
  Min Cellini virker ikke, når dampen skal ned gennem kaffebønnerne. Der er ligesom ikke kraft på vandet.
  Hvor kan vi henvende os for reparation i nærheden af Frederiksberg, Kbh.
  Vh. Christina

  Svar

Skriv en kommentar

0 Shares
Share
Tweet
Share