100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Rancilio Silvia Test: Alt du bør vide!

Rancilio Silvia Test: Denne espressomaskine bliver ofte hyldet som værende en af de bedste bang-for-buck maskiner derude. Vi analyserer klassikeren og kigger på fordele og ulemper.

Rancilio Silvia er en af de mest roste espressomaskiner til hjemmet. I denne test kigger vi derfor på, om espressomaskinen stadig har det, der skal til.

Firmaet Rancilio har en hel del år på bagen og er samtidig italiensk. Dermed lever det op til feinschmecker-kravene, som en rigtig hipster stiller til sit udstyr.

Men hvordan klarer Silvia sig mod det efterhånden store udvalg af espresso-udstyr til hjemme-baristaen?

Rancilio Silvia – eller bare frøken Silvia, som fans ynder at kalde maskinen – har et par esser i ærmet. Kvaliteten af maskinen er solid. Børstet rustfrit stål på ydersiden og massivt jern på indersiden. Det er rigtigt kram, og tankerne bliver ledt hen mod professionelt udstyr. Den er tung som bare fanden.

Rancilio Silvia Test

Rancilio Silvia test

Espressomaskinen har udseendet med sig. Det er ikke et design, som sparker døre ind eller råber ‘her kommer Philippe Starck’, men det er heller ikke helt uden karakter. Det er en maskine, som vil klæde de fleste køkkener.

Hvis vi bare kigger på ‘specs’, så klarer Rancilio Silvia sig også ganske udmærket. Pumpen leverer et godt tryk, og kapaciteten i boileren er én af de større blandt hjemmemaskiner. Der er er ikke sprunget over, hvor gærdet er lavest med portafilteret, og størrelsen er industristandarden på 58 mm.

Knapperne på maskinen leverer et pålideligt indtryk og virker ligesom resten, som noget der vil kunne overleve et årti med hyppig brygning.

Damperen er desuden bevægelig i flere retninger, hvilket er et plus i et trangt køkken.

Rancilio Silvia er en krævende espressomaskine

Alt i alt ser maskinen faktisk ud til at slå stort set alle konkurrenterne i prisklassen.

Men… for sådan et er der også. Frøken Silvia kan være en besværlig dame. Det underbygger mange anmeldelser i cyberspace. Særligt når det kommer til at kværne kaffen, handler det om mikropræcision. Hvis du ikke selv har en kværn, kan det blive en kamp at finde en espresso-kaffe, som passer præcis til Rancilio Silvia. Derfor vil vi fraråde dig at bruge maskinen, med mindre du allerede har en god konisk kværn eller er interesseret i at købe én. Firmaet selv anbefaler deres Rocky-kværn. Selv med en kværn af tilsvarende kaliber, må du dog indstille dig på en eftermiddag med småjusteringer og spildte espresso-shots.

Har du et større espresso-budget? Så overvej at kig nærmere på Rocket Cellini, som er en af de bedste maskiner på markedet.

Udover nøje-kværnet kaffe, så kommer Silvia’en også med en anden lille udfordring. Der er ikke noget termometer på maskinen, og dermed kan det være en udfordring at brygge ved den helt rigtige temperatur (et sted mellem 92 og 96 grader). Det er muligt at købe et termometer og installere det i maskinen, men det kræver handyman–skills. Man kan også benytte sig af såkaldt ‘temperature surfing’ for at finde den optimale bryggetemperatur. Der er masser af videoer på Youtube, der viser hvordan man gør, og generelt er det en teknik, som bør benyttes på de fleste hjemme-espressomaskiner uden termometer.

rancilio silvia tilbud

Okay. Du har fået styr på kværnen og temperaturen. Laver Rancilio Silvia ordentlig espresso med det på plads? Her må svaret blive et klart ja. Det er muligt at opnå, hvad anglofile kendere kalder ‘god shots’ med frøken Silvia. Altså gude-espresso. Men som vi også var inde på, da vi snakkede om La Pavoni i et tidligere indlæg, så kræver det også en indsats fra baristaen. Hvis ikke du er klar på at bruge noget tid på at nørde rundt derhjemme, så er espressomaskinen ikke værd at anbefale. Er du derimod typen, som er lidt af en kaffe-fascist, så er der måske tale om et match.

Rancilio Silvia tilbud lige nu


Rancilio Silvia er en sejlivet espressomaskine, der klarer jobbet overordentligt godt. Hvis altså du investerer tiden i at lære den at kende. Det er ikke en schweizerkniv, der kværner, brygger og rengør sig selv. Det er i stedet et seriøst stykke værktøj fra før verden gik af lave. Udseendet giver ikke helt så vilde art deco hipster-vibrationer som La Pavoni, men den er stadig en fryd for øjet. Vigtigst af alt; Frøken Silvia laver seriøst god kaffe, og derfor får den også varme anbefalinger herfra.

4,2 ud af 5 på Amazon (US)

3,8 ud af 5 på Amazon (UK) 

8,5 ud af 10 på Coffeegeek

Hipsterkaffescore: 4,5 tophuer!

Det er en sjældenhed at se Rancilio Silvia på tilbud. Derfor bliver vi nødt til at nævne, at Kitchenone lige nu har maskinen til Danmarks bedste pris så længe lager haves.

[su_box title=”Meta-anmeldelse” style=”bubbles” box_color=”#cdc8c8″ title_color=”#0c0b0b” radius=”5″]Dette er en meta-anmeldelse. I videnskaben består en meta-analyse af en samlet undersøgelse af en række tidligere studier. Metaundersøgelser er kendt som guldstandarden i videnskab og har til formål at skille skidt fra kanel. Meta-anmeldelser er på samme måde en kritisk gennemgang af tidligere anmeldelser samt kvantitative inputs fra anmeldelsesoversigter.[/su_box]

Se vores favorit kaffe-bedstemor, Gail fra Seattle Coffee Gear, demonstrere ‘temperature surfing’ lige her. 

 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Rancilio Silvia
Author Rating
51star1star1star1star1star

Skriv en kommentar

1 Shares
Share
Tweet
Share1