100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Melitta kaffemaskine

Hvilken Melitta kaffemaskine er den bedste? Vi tager et blik på nogle af de mest populære modeller. 

More...

Melitta er et af de mest populære kaffebrands overhovedet. Det var faktisk skaberen af firmaet, den tyske husmor Melitta Bentz, som opfandt moderne filterkaffe for mere end 100 år siden. Hun ville nemlig gerne have perfekt brygget kaffe uden grums, og det var sådan, at filtret blev til. 

I dag er Melitta et internationalt firma, som udover sine papirfiltre, er særligt kendt for sine pålidelige og økonomiske kaffemaskiner. 

Her ser du vores favoritmodeller fra mærket. Læs videre for det fulde overblik. 

Klassiker

 • Klassisk design
 • Præcis temperatur
 • God pris 
melitta kaffemaskine

Topmodel

 • Top model fra Melitta
 • Aromakontrol: kan brygge små portioner
 • Golden brew-certifikat
melitta testvinder

Praktisk

 • Holder kaffen varm
 • Nøjagtig temperatur
 • Kvalitet
melitta med thermokande

Melitta Excellent kaffemaskine

Melitta Excellent er en af de mest solgte kaffemaskiner i Danmark. Det viser, at der er tale om en kvalitetsmaskine, som lever op til forventningerne. 

Melitta Excellent er den helt klassiske kaffemaskine, du ser i mange hjem. Som sådan er det en meget simpel kaffemaskine, men den har dog alligevel de vigtigste funktioner. 

Melitta Excellent har et retrodesign og kommer i farverne sort og hvid. ​

Denne maskine er en af de billigere modeller på markedet, og forholdet mellem pris og kvalitet er meget solidt.​

melitta kaffemaskine

Brygger hurtigt

Ifølge Melitta er det en relativt hurtig kaffemaskine, som kan brygge den første kop på bare tre minutter. En helt fyldt kande tager under ti minutter. 

Maskinen er udstyret med to varmelegemer – et til brygning og et til at holde kaffen varm. Det betyder, at kaffen kan brygges ved 96 grader, som er den optimale temperatur til at trække alt smag ud af kaffen. Samtidig kan kaffen holdes varm ved en lavere temperatur, der egner sig bedre til drikning. 

Enkel rengøring

Maskinen er let at rengøre, da låget kan tages af. Samtidig er det let at placere filtret tilbage i maskinen sammenlignet med andre mærker. Det lyder som små ting, men når det er en maskine, som skal bruges hver dag i mange år, så gør det alligevel en stor forskel. 

Samtidig er det også let at få reservedele, hvis uheldet skulle være ude. Det er fordelen ved at investere i udstyr, der er ekstremt udbredt. 

Melitta Excellent har ligesom de andre maskiner fra mærket autosluk, så du undgår uheld. ​Efter to timer slukker maskinen automatisk. 

Melitta Aroma Signature Deluxe 

Melittas topmodel kombinerer nye smarte funktioner med lækre materialer og flot design. 

Denne kaffemaskine er en af topmodellerne i Melittas sortiment. I forhold til den klassiske kaffemaskine har finish og ydeevne fået et nøk op. 

Selve kroppen på maskinen er lavet i rustfrit stål, mens kanden er en elegant glaskolbe. Vandbeholderen er af transparent plastik, og som noget nyt er der sat LED-lys i, der tænder når vand påhældes.  Med 1520 watt er det desuden en kraftfuld maskine. 

To varmelegemer

Denne kaffemaskine har to varmelegemer, så den kan brygge og holde kaffen varm ved to forskellige temperaturer. Termometeret i maskinen er yderst præcist og hjælper dig med at brygge den samme kaffe hver gang – det er en af grundene til, at denne maskine er anbefalet af European Coffee Brewing Centre. 

Maskinen er også miljøvenlig, idet at den har en særskilt knap, der kan slukke helt for strømafbryderen. 

Smarte funktioner

Melittas topmodel er desuden udstyret med en rigtig smart funktion for dem, der godt kan finde på at brygge mindre portioner kaffe ad gangen. 'Aromakontrol' hedder den nye funktion, som sikrer, at vandet får lov til at være i kontakt med kaffen i længere tid. 

Som mange andre kaffemaskiner har denne også autosluk. Men som noget nyt kan du selv programmere slukketiden, så du sparer mere strøm. 30, 60 og 90 minutter kan du vælge imellem. 

Maskinen giver dig også automatisk besked når kaffen er klar, eller når det er tid til en afkalkning. ​

Se flere billeder her.​

Melitta Look Therm Deluxe 

Her er løsningen til dem, der vil have varm kaffe hele dagen. 

Melitta Look Therm Deluxe er en prisvindende kaffemaskine, som blandt andet er blevet præmieret ved branche-awarden Plus X for bedste produkt i 2014

Denne model  er knap så elegant at se på som de andre i artiklen. Til gengæld har den en række ret smarte funktioner og et solidt brugsdesign. 

melitta med thermokande

Det mest i øjnefaldende ved denne kaffemaskine er nok, at den brygger direkte ned i en termokande. Her har Melitta gjort en del ud af at lave en kande, der holder godt på varmen og som samtidig er solid og bekvem.

Som du kan se i vores store kaffemaskine test er der dog også en række andre meget fornuftige mokka bryggere med samme egenskab. 

Kanden kan betjenes med en enkelt hånd og er samtidig brudsikker. Det er en stor fordel, hvis maskinen eksempelvis skal bruges på en arbejdsplads, hvor mange hænder godt kan være lidt hårdhændede. 

Smarte funktioner

Melitta forsøger desuden også at gøre op med de irriterende skruelåg, man som regel finder på termokander. På Look Therm Deluxe er løsningen et såkaldt 'easy-click' låg, så man let kan fjerne den øverste del af kanden ved eksempelvis rengøring. Ganske smart. 

​Som de andre maskiner i denne artikel har Look Therm Deluxe også autosluk. Kaffemaskinen fortæller desuden også, hvornår den gerne vil afkalkes. 

Aroma Selektor

Kaffemaskinen har også en særlig funktion, så man selv kan bestemme hvor stærkt man vil brygge. Hvis man synes at typiske kaffemaskiner brygger for tyndt, er det en smart måde at få mere styrke ud af kaffen, uden at dossere mere pulver. 

Læs mere om den smarte maskine her.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Melitta kaffemaskine
Author Rating
51star1star1star1star1star

2 kommentarer til “Melitta kaffemaskine”

 1. jeg har haft 2 der gået i stykker. på 2 måneder har jeg gjort noget forkert
  jeg laver tit 1 eller 2 kopter skal den lave støre mængder kan mand få det lavet uden det koster mere. end at købe.nyt

  Svar
  • Umiddelbart er det svært at sige hvorfor de er gået i stykker. Måske er det bare uheld. Men hvis du mest laver 1- 2 kopper, så ville jeg anbefale en Aeropress eller Hario V60 i stedet for. De er lavet til mindre portioner, og er meget sværere at ødelægge end en elektrisk kaffemaskine.

   Svar

Skriv en kommentar

0 Shares
Share
Tweet
Share