100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Industri kaffemaskine til virksomheder og erhverv

En industri kaffemaskine er for de fleste virksomheder et essentielt stykke udstyr. Vi kigger nærmere på de tre dominerende typer af maskiner på markedet. 

More...

De fleste virksomheder har brug en kaffeløsning, der kan brygge ret store mængder ad gangen. Er der mere end ti ansatte i virksomheden, bliver det lynhurtigt besværligt at bruge en almindelig kaffemaskine eller espressomaskine.

Heldigvis findes der specielle kaffemaskiner, som er fremstillet til virksomheder og erhverv. En industri kaffemaskine fungerer på mange måder som en helt almindelig kaffemaskine. Den vigtigste forskel er, at den har en meget større kapacitet. Her ser du nogle af vores favoritmodeller: 

Fornuftig

Se pris

Moccamaster Termoking

 • 3 liter på 8 min
 • Vand-tilslutning
 • Indbygget termo
industrikaffemaskine fra moccamaster

Topmodel

Se pris

Bonamat B5

 • 30 liter pr time
 • Godt mærke
 • Digital
bonamat stor kaffemaskine

Billig

Se pris

Hendi x 2

 • 1,8 liter på 5 min
 • Nøjagtig temperatur
 • Lav pris
Kaffemaskine til erhverv

Industri kaffemaskine: Vælg efter dine behov

Det er vigtigt at tænke grundigt over, hvad man har behov for, når man skal vælge en kaffeløsning til sin virksomhed. I mange virksomheder er kaffemaskinen den maskine, der bliver brugt allermest, så det kan bestemt betale sig at gå efter kvalitet.

Samtidig kan det også påvirke stemningen negativt, hvis kaffemaskinen ikke fungerer optimalt. Det sker jævnligt, at en kaffemaskine bryder sammen, fordi den ikke er lavet til den store volumen, der er på en arbejdsplads. I disse situationer er det ikke sjovt at være kaffeansvarlig. 

> 8 medarbejdere: Almindelig kaffemaskine eller stempelkande

8-25: Stor kaffemaskine / superautomatisk espressomaskine​

2​5-50: Twin kaffemaskine / stor model 

​+50 medarbejdere: Batchbrewer 

For mange virksomheder kan det være fristende at spare og tænke, at man bare kan bruge en mindre kaffemaskine. De fleste lærer dog meget hurtigt, at der er brug for en vis kapacitet på en arbejdsplads. En typisk kaffemaskine, eksempelvis en Melitta, har en kapacitet på omkring 1 liter eller en anelse mere. Det giver ikke mere end 5-6 store kopper, så på den måde kræver det ikke så meget hovedregning at finde frem til, at en industri kaffemaskine til erhverv er en rigtig fornuftig investering. 

Stor kaffemaskine til kontor

Man kan groft sagt dele kaffemaskiner til erhverv op i tre forskellige typer. Der er den mest simple type, som på mange måder fungerer efter samme princip som en typisk kaffemaskine. Disse har dog en noget større kapacitet, ofte to-tre liter ad gangen, og mange af dem har også forskellige løsninger, så en kande kan holdes varm, mens en ny brygges. 

Denne type kaffemaskine er fornuftig til en arbejdsplads med 20-30 personer, foreninger eller mindre caféer. 

Som sagt ligner denne slags maskiner almindelige kaffemaskiner. Et sted de som regel adskiller sig er ved filtret, der er større og fladbundet i forhold til det klassiske 'spidse' Melitta-filter. ​

​En del af disse maskiner kan også sluttes direkte til vandforsyningen, hvilket gør dem meget praktiske i dagligdagen. 

Få det optimale ud af en kaffemaskine til erhverv

Både kendte mærker som Moccamaster og mindre kendte producenter laver maskiner med henblik på erhverv. De billigste ligger faktisk i lejet under 2000 kroner, mens de dyreste kan koste op til 10.000 kroner.

Som så meget andet får man, hvad man betaler for, men mange er nu alligevel godt tilfreds med eksempelvis en billigere variant fra et mærke som Hendi.

Kaffemaskine til erhverv

Med Moccamaster derimod, får man dog et mærke, der er blevet gennemtestet, og som er kvalitet fra ende til anden.  ​

Uanset hvilket mærke man vælger at gå med, bør man kombinere maskinen med en god elektrisk kværn, så man kan få den fulde aroma ud af bønnerne. Det behøver ikke at være en specielt dyr model. Denne model fra Wilfa kan eksempelvis kværne hurtigt og effektivt nok til også at blive brugt ​i virksomheder, hvor der skal være fart på. Modellen kommer med 5 års garanti, og vi har tidligere givet den topkarakter i en større anmeldelse. 

Batch brewer kaffemaskine til erhverv

Den såkaldte batchbrewer er et skridt op i forhold til den den store kaffemaskine. ​Mange batch-brewers kan lave i omegnen af 30 liter kaffe på en time, så det er altså nogle maskiner, der kan dække de fleste behov. 

Denne kaffemaskine kan bruges til større virksomheder, kantiner og storkøkkener. 

Batchbreweren er en mere professionel løsning end den store kaffemaskine idet, den kommer med en speciel tud til tapning, så termokander hurtigt og sikkert kan fyldes. 

bonamat stor kaffemaskine

Om man skal gå efter efter en batch-brewer kan afgøres ved at stille nogle enkelte spørgsmål til ens virksomhed. Har man eksempelvis behov for at kunne lave store mængder kaffe til gæster til en konference? Så bliver det hurtigt for besværligt med en stor kaffemaskine, og man må gå et skridt op. 

På samme måde, hvis man er i en virksomhed med mange forskellige afdelinger, der har brug for hver sin termokande flere gange i løbet af dagen. Så vil man også have behov for en kaffeløsning med større volumen. 

Bonamat er det helt store mærke, når det kommer til batchbrewers. Firmaet har eksisteret i mange år og har hjemme i Holland. Generelt hører man stort set kun positive ting om firmaets produkter.

Bonamat laver både maskiner, som kan hænges ​op på væggen og til at stille på et bord. 

Find de bedste priser på kaffemaskiner lige her:

Espressomaskine til erhverv

Espressomaskiner er også blevet populære løsninger blandt mange virksomheder. For mange virksomheder er det et es i ærmet på linje med frugtordning at kunne tilbyde lækker espresso hver dag.

Her er nogle af vores foretrukne modeller, når det kommer til espressomaskiner til erhverv:

Bundsolid

Se pris

Siemens TE809201RW

 • Superautomatisk
 • Keramisk kværn
 • Inklusiv vandfilter
siemens espressomaskine

Topmodel

Se pris

Jura Impressa

 • Superautomatisk
 • Ægte Jura-kværn
 • Høj kapacitet
Jura espressomaskine

Godt køb

Se pris

Jura A5

 • Superautomatisk
 • Ægte Jura-kværn
 • Schweizisk kvalitet
Jura espressomaskine

​En anden løsning, som har vundet indpas de seneste år, er de superautomatiske espressomaskiner. Efterhånden er teknologien med den slags espressomaskiner blevet så god, at man kan bruge dem til firmakaffe. 

En superautomatisk espressomaskine kan udføre alle de klassiske funktioner på én gang. Den kan lave god espresso, skumme mælk og så videre. ​De bedste af maskinerne kommer også med deciderede rengøringprogrammer. 

​Selvom superautomatiske kaffemaskiner efterhånden kan lave kaffe meget hurtigt og pålideligt, så vil det dog stadig i en del henseender være en lidt besværlig løsning, da der stadig skal påregnes noget ventetid for hver enkelt kop. Derfor kan den superautomatiske espressomaskine bedst anbefales til de samme virksomheder, som passer til den store industri kaffemaskine. 

Hemmeligheden ved god firmakaffe

At lave kaffe til en stor virksomhed er ikke så meget anderledes det til sig selv derhjemme. Det er ​de samme ting, som er vigtige at fokusere på. Det vil sige, at der er to ingredienser, som er helt essentielle: Nemlig gode bønner og vand med den rigtige hårdhed. Derudover er det også et absolut must, at alle kander og dele af maskinen er helt rene. Gammel kaffeolie bliver hurtigt harsk og afgiver dårlig smag til den friske kaffe. 

Flere af verdens bedste kaffebarer er rent faktisk gået bort fra den manuelle bryggestil med kaffetragt og er skiftet over til batchbrewers. Så det kan sagtens lade sig gøre at lave god kaffe på denne måde. 

 • Brug kvalitetsbønner – gerne friskkværnet hvis muligt! 
 • Filtrer eventuelt vandet – tjek at hårdheden og kalkindholdet ikke er for højt. Det danske vand fra hanen er desværre ikke godt at brygge kaffe med. 
 • Hold udstyr helt rent. Særligt termokander kan være en stor synder! 
Summary
Review Date
Reviewed Item
Kaffemaskine til erhverv
Author Rating
51star1star1star1star1star

Skriv en kommentar

0 Shares
Share
Tweet
Share