100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Afsløring: Obama er med på Chemex-vognen

Har du også gået og tænkt på, hvordan lederen af den frie verden drikker sin kaffe? Så få svaret lige her.

Som præsident af Guds eget land, kan man mere eller mindre få sin kaffe som man vil.

Men nu viser det sig, at Barack Obama drikker sin kaffe som en vaskeægte hipster. Obama har nemlig kastet sin kærlighed på Chemex’en. Den ikoniske glaskande med det frække, henkastede lædersnørrebånd.

Det er Huffington Post, der har opsnappet nyheden om præsidentens kaffeforbrug. Angiveligt har det Det Hvide Hus bestilt hele 150 eksemplarer af den stilede kaffebrygger. Endda med et lille ekstra touch i form af det amerikanske præsidentemblem graveret ind i kanden.

obama chemex kaffe

Chemex har vi ikke skrevet det store om her på bloggen. Men det er bestemt ikke fordi vi har noget imod den. Langt fra. Chemex-kanden blev faktisk opfundet helt tilbage i 1941, men har først for alvor opnået succes og udbredelse inden for de seneste år, hvor third wave kaffe har gjort sit indtog verden over.

Chemex: Hvordan smager den så?

Chemex adskiller sig en smule fra de andre filterbryggere, vi normalt snakker om her på bloggen såsom V60 og Kalita, idet at både range server og filter er støbt sammen i et stykke. Det kan man både se som værende praktisk og lidt irriterende. Vi hælder en smule til det sidste.

Chemex benytter sig desuden af sine helt egne proprietære filtre, som er godt vel dobbelt så dyre som Harios (som vi allerede synes er en smule pebrede).

Men fanatikere – og dem er der en del af – sværger til, at Chemex giver en særlig klar og ren kop, og så spiller det smukke ydre nok også ind i fascinationen af kanden.

https://www.youtube.com/watch?v=2oGMV7H7z4I

Under alle omstændigheder: Køber du en Chemex-kande, så har du både vores og præsident Obamas velsignelse.

Hvis det ikke skulle være nok, så har kanden desuden en cameo i bogudgaven af ‘From Russia with Love’ fra 1957, hvor James Bond brygger sin morgenkaffe med den. Ian Fleming er mere eller mindre manden, som har opfundet product placement, men har han en usvigeligt sikker smag. Rolex, Martini, Aston Martin og ja… Chemex.

Amerikanske medier oplyser, at Obama ikke bare en kaffe-snob. Han har også leget med hjemmebryg af øl i Det Hvide Hus. Tilbage i 2011 købte han et mikrobrygger-sæt og han har brygget både ale og porter.

Hvis der sidder læsere derude med indsigt i Hillary og Trumps kaffevaner, så hører vi gerne! Personligt er mit bud, at Trump godt kunne være en sort kaffe-fyr, mens Hillarys kaffe-vaner svæver mere i det uvisse.

Se flere billeder af Chemex-kanden lige her.

Skriv en kommentar

8 Shares
Share8
Tweet
Share