100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Sådan ‘modder’ du din Hario Slim håndkværn

En god kaffekværn er essentiel på ferien. Se her hvordan du med et lille snuptag kan forvandle Hario Slim til en habil kaffemølle.

Sommeren er godt nok ved at være ovre, men hvem ved, det kan være du har planlagt en lille indian summer-get away her over den næste måneds tid?

Det har jeg selv, og det betyder, at den gode gamle Hario Slim håndkværn igen skal på arbejde. For hvem har lyst til at drikke trist hotelkaffe, når man er på ferie? Nej, heller ikke dig?

Hario Slim er en perfekt rejsepartner. Den fylder ikke det store, brokker sig aldrig, og så vejer den ikke særligt meget i din kuffert.

Men der er lige et problem. Og det er, at den ikke altid maler så konsistent. Ja, ganske vist, når man indstiller den til at male superfint, så opnår man et ret ensartet resultat. Men når man går efter at male til filter, altså et sted omkring mellemgroft, så kommer der særligt mange store chunks med ud.

Heldigvis kan du ret let gøre din Hario Mini håndkværn en hel del bedre med et enkelt ‘mod’. Normalt er jeg ikke alt for meget for at ‘modde’ ting – jeg har nemlig smadret en enkelt kværn på den konto. Men dette ‘mod’ er så uskyldigt, at det næsten er utroligt, at det virker.

Hario Slim håndkværn – sådan modder du den til en god kaffekværn

Det, du gør, er blot at skille din kværn ad, som når du normalt ville rense den. Rens den også lige nu, hvor du er i gang.

Grunden til at resultatet kan blive ujævnt er, at den midterste metalpind, hvorpå kværnebladene sidder kan bevæge sig nogle få milimeter. Det er ikke meget, men helt klart nok til, at man kan mærke det, når man kværner.

Moddet går ud på, at gøre metalpind samt kværnehoved mere stabilt. Det kan opnås ved at føre tape rundt om pinden. Kør det rundt omkring to-tre gange, så du stadig kan få metalpinden ned gennem de andre dele, men nok til, at den sidder stramt på resten af delene.

hario håndkværn

Den anden del af moddet er en anelse sværere. Det kræver nemlig, at du halverer tapen i længderetningen. Dette tape sættes uden på kværnehovedet for på den måde at skabe mere stabilitet. Se billedet, og prøv dig frem et par gange. Pas på, at tapen ikke dækker de steder, hvor hovedet skal gribe fast i resten af konstruktionen. Tag dig ikke af, at min tape er i to forskellige farver. Det skyldes, at jeg blev nødt til at føre ny tape på metalpinden, da den ellers ikke ville kun skilles fra resten af delene. Sort, transparent eller andre farver, det betyder ikke det store.

hario slim

Det utrolige er, at du straks vil opleve, at kværnen føles mere stabil. Og lige med det samme vil du kunne se, at kværnen maler mere ensartet. Med ét er det en god kaffekværn.

Jeg læste første gang om moddet på dette site, hvor man også kan se før og efter-billeder, og var en smule skeptisk. Men der ingen tvivl; det virker. Og så koster det cirka fem øre og tager maksimalt ti minutter at eksekvere.

Hario Slim er lige pludselig en rigtigt røvsparkende kværn med dette lille mod. Har du endnu ikke en håndkværn? Så må du se at komme med på vognen nu. Når først du har moddet din Hario Slim så trumfer den de fleste elektriske kværne under 1000 kroner og den får nogle flotte noter frem i dine bønner.

Er du rigtig fræk, så modder du videre, som videoen nedenfor viser. Det er dog helt på eget ansvar!

Se pris for Hario Slim hos Kaffeteriet.

Skriv en kommentar

0 Shares
Share
Tweet
Share