100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Elkedel test: Den bedste elkoger i 2020 – Kenwood, Krups eller Bosch?

Hvilken elkedel er den bedste i denne test? Vi nærstuderer Kenwood, Bosch, Krups og de andre køkkenfavoritter, så du kan finde en god elkoger.

Alle har brug for en elkedel. Hvad enten du skal lave te, kaffe eller bare bruge den i forbindelse med madlavning, så sparer du både tid og kroner på elregningen ved at benytte dig af en elkoger. 

Men nogle modeller egner sig bare ekstra godt til kaffebrygning. 

Her er vores topanbefalinger – læs videre for det fulde overblik. 

Topdesign

  • Dansk design
  • Isoleret
  • Prisvinder
termokande test stelton

Testvinder

  • Bundsolid
  • Tysk mærke
  • Mange funktioner
bosch elkedel

God til kaffe

  • Hælder godt
  • Nøjagtig temperatur
  • Kvalitet

Elkedel test: sådan er kedlerne valgt

I denne elkedel test har vi først og fremmest fokus på elkedler, der har specielle funktioner rettet mod kaffemarkedet. Det betyder dog ikke, at kedlerne kun er gode til kaffe. Det er allround-kedler. 

Det er dog værd at bemærke, at nogle af kedlerne med den såkaldte 'svanehals' kan hæle en anelse langsomt. Men andre er det ikke lige dem, man for-koger halvanden liter vand til kartoflerne med. 


Bosch TWK8613 vandkedel

Bosch er et mere end 100 år gammelt tysk mærke, og det er generelt kendt som et mærke, der fokuserer mere på kvalitet end på nye trends og funktionaliteter.

Denne vandkedel fra Bosch har tidligere vundet flere forbrugertests i andre magasiner.

bosch elkoger

Bosch’ elkedel udmærker sig ved et meget solidt ydre. Alligevel har den dog et ganske flot design. Den har desuden sikkerhedsfunktion, så det kun er muligt at starte kedlen, når låget er lukket.

Denne elkedel kan desuden koge til 70, 80, 90 eller 100 grader. Det er en god funktion at have eksempelvis til grøn te, som ikke kan tåle de helt høje temperaturer.

Denne elkedel er en absolut topmodel. Derfor giver forhandleren også en garanti – du kan prøve kedlen hjemme i to måneder, og hvis du ikke er begejstret for den, så kan du få pengene tilbage. Det er noget af en udmelding, og det siger ikke så lidt om kanden fra Bosch.

På den tyske Amazon har denne elkoger en score på 4,3 ud af 5, hvilket underbygger det positive indtryk.

Se flere billeder og specifikationer lige her.

Elkedel Kenwood SJM 020 

Kenwood er et britisk mærke, som blev startet i 1947 af Kenneth Wood. Kenwood er særligt kendt for køkkenudstyr. Firmaet er i dag ejet af italienske Delonghi, der er en stor producent af espressomaskiner.

Elkoger kenwood

Elkedlen vinder særligt på sin kombination af flot design, solid konstruktion og god ydeevne. Denne elkedel er lavet i rustfrit stål og har et praktisk fliplåg, som gør det lettere at hælde vand i.

På den tyske Amazon har kedlen en score på 4,1 ud af 5 baseret på hele 80 anmeldelser. Det tegner et billede af en solid elkedel.

Kenwood har for kort tid siden introduceret elkedlen i en række nye farver, så du kan finde noget, der passer perfekt til dit køkken. Samtidig har Wupti sat prisen ned, så det lige nu er en en rigtig god handel.

Gå til elkedel tilbud

Hario Buono 

Hario er et nyt mærke i Danmark, hvor det mest er kendt for sine kaffefiltre og udstyr til brygning af sort kaffe. Firmaet har dog eksisteret i mange år i Japan.


retro elkedel

Hario Buono er en elkedel med et helt særligt mål for øje. Nemlig brug i forbindelse med kaffebrygning. Ved de nye kaffemetoder som V60 og Kalita Wave er det et must, at man kan hælde vand på i præcise doseringer. Derfor anbefaler de fleste baristaer, at man benytter en såkaldt gåsehals-kedel.


Hario Buono kan dermed bedst anbefales til den store kaffenørd, der ofte brygger filterkaffe. Det skal dog ikke afholde os fra at anbefale kedlen til andre folk. Den er nemlig utroligt smuk og vil pynte i de fleste køkkener. Samtidig er du sikret en præcisionstud, hvilket kan være en fordel i mange sammenhænge. Hvem har for eksempel ikke prøvet en kogekedel, der drypper? Det kan hurtigt være en frustrerende oplevelse. 

En lille elkedel

Det skal siges, dette er en lille elkedel – den har nemlig kun en kapacitet på 0.8 L. Det gør den lettere at håndtere, når det handler om pour over kaffe, men en anelse for for lille i andre situationer. 


Hario Buono er lavet så den automatisk slår fra, hvis der ikke er vand i kedlen. På samme tid kan det koge meget små mængder vand, så du kan lave til en enkelt kop kaffe, hvis du har lyst.

Se flere billeder af den kedel her.

Krups elkedel

krups elkedel

Krups F309 er en stabil elkoger uden de store armbevægelser eller det vilde design.

Krups er endnu et gammelt tysk mærke, der fremstiller køkkenudstyr.

Udseendemæssigt er Krups elegant og klassisk på en underspillet måde. Den prøver ikke på at være retro eller moderne, men ligner derimod bare en nydelig elkedel.


Elkedlen har de funktioner man forventer af en moderne kedel, såsom kalkfilter og en vandindikator i siden, men udover det så er det mest prisen og de nydelige no-nonsense design, der lokker. 

Se flere billeder af Krups elkedel lige her.

Brewista elkedel

Brewista er et nyt mærke i Danmark, men i udlandet er det populært blandt mange baristaer.

Denne elkedel er ligesom Hario Buono skabt til brug ved nye typer af filterkaffe, hvor det er essentielt at kunne styre vandpåfyldning ned til hver eneste mililiter. 

Det er særligt vigtigt ved metoder som Hario V60 og Kalita Wave at kunne styre strålen. Men det gør også livet en hel del lettere, når man skal lave Aeropress eller Clever Dripper. Generelt er det bare rart med en præcis tud på elkedlen. Og det har Brewista i hvert fald.

Brewista er en intelligent kande med indbygget termometer. Det betyder, at den kan indstilles til eksempelvis 93 grader, hvis det er sådan, du gerne vil brygge din kaffe.

Du har også mulighed for at tidsindstille kanden, så den har kogende vand klar klokken 8 hver morgen. Den slags funktioner er ret geniale uanset, om du er en stor filterkande-nørd eller ej.

Se pris samt flere billeder af den stilfulde kande lige her hos kaffeteriet.

Stelton Emma

Stelton er et dansk firma, som i mange år har været synonym med termokander. Efter at have været borte fra rampelyset i nogle år, er firmaet atter tilbage med denne elkedel.

Stelton Emma er muligvis den smukkeste elkedel på markedet. Den har vundet et hav af blandt andet German Design Award, Red Dot samt IF Product Design for det smukke brugsdesign.

elkoger stelton emma

Emma Stelton har dog mere end blot et flot ydre. Stelton har brugt en del af sin viden fra termokander og skabt en dobbeltvæg i Emma, så varmen er isoleret i kanden og ikke på ydersiden. Det betyder, at du ikke brænder dig, og at vandet holdes nær kogepunktet i lang tid.

Denne elkoger slukker også af sig selv, hvis der ikke er mere vand i. På den måde undgår du, at den brænder sammen.

Emma Stelton har desuden et udtageligt kalkfilter, hvilket er en fordel, da det danske vand er meget kalkholdigt i store dele af landet.

Se flere billeder af den smukke Emma-kande hos forhandleren.

Fra nul til 100 grader

Et vigtigt element, når du skal vurdere en elkedel er, hvor hurtigt vandet bringes i kog. Energi, hastighed og spændet i kapacitet er blevet målt. Det har også haft betydning i den totale bedømmelse, hvis kogningen fortsætter efter at maksimal opvarmning er nået.

Brugervenlighed?

Hvor let er det at bruge kedlen i det daglige? Er den nem at gøre ren? God at hælde fra? Kan man let se, hvor meget vand, der er i? Den slags har vi også kigget på i denne elkedel test.

Sikkerhed?

Det er vigtigt, at en elkoger er bygget forsvarligt, da det typisk er en genstand, som skal bruges igen og igen. Derfor dækker denne kategori tjek af overfladetemperatur samt elektrisk forsvarlighed.

Filter?

Er filtret til kalk effektivt, og er det let at tage af og gøre rent?

Kvalitet?

Hvordan er byggekvaliteten på selve produktet? Er materialet metal eller virker det nærmere som billig plastik? Sidder knapperne ordentligt fast? Er kanden robust, eller virker det som om, at den let kan gå i stykker?

Virker kalkfilteret efter hensigten?

Kalkfilteret er testet for om det kan aftages i forbindelse med rengøring og om det efterfølgende er nemt at rengøre og isætte korrekt.

Overordnet vurdering?

Testens resultatat tager vægter selve kogningen til halvdelen af pointene. Derefter følger brugsdesign med en femtedel af pointscoren. Sikkerhed og støjniveau får begge ti procent, men filtreringsevne og indtryk af byggekvalitet kun har haft en mindre betydning med hver fem procent.

Vinderen kan mere

En elkedel er et af de mest simple stykker udstyr i dit køkken. Det vigtigste job for en elkedel er at koge vand lynhurtigt, så du hurtigt kan få en kop kaffe, te eller kakao. Eller måske vil du spare tid, når du skal koge vand til pasta eller kartofler? Uanset hvad dit formål er, handler det dog for om at koge vand.

Derfor har de fleste kedler ikke andre funktioner end netop denne. Elkedlen fra Bosch er noget anderledes end de andre modeller. Den tillader nemlig også at koge vand til bestemte temperaturer såsom 70, 80, 90 og selvfølgelig 100 grader. Til kaffe er den funktion måske ikke så oplagt, da den bedste bryggetemperatur ligger mellem 92 og 96 grader. Dermed giver det mest mening at koge vandet for derefter at vente eller eventuelt tilsætte en smule koldt vand. Men laver du grøn te er det en fordel at kunne varme til 80 grader nøjagtigt.

En retro elkedel?

I denne elkedel test er det tydeligt, at det der særligt adskiller de forskellige kedler er designet. En helt basal og klassisk elkedel kan ofte erhverves for nogle få hundrede kroner, men vil du gerne have en retro elkedel i et flot design, så må du betale lidt ekstra. Heldigvis er en elkedel et stykke udstyr som må formodes at holde i en del år, og derfor er virker det som en god idé at investere i den model, som du foretrækker at have stående i dit køkken.

Elkoger på tilbud

Er det muligt at finde en god elkedel på tilbud? Ja, det kan faktisk lade sig gøre, selvom det er en produktkategori, som sjældent er på tilbud.

PÅ JAGT EFTER MERE KØKKENUDSTYR? Så tjek denne kaffemaskine test ud

Men det er også værd at spørge sig selv, om man partout vil finde den billigste elkedel eller i stedet gå efter noget, der passer bedre til ens krav til design og kvalitet.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bosch elkedel TWK8613
Author Rating
51star1star1star1star1star

Skriv en kommentar

2 Shares
Share2
Tweet
Share