100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Billig espressomaskine: Den bedste under 1500 kroner

En billig espressomaskine behøver ikke lave ringe kaffe. I denne anmeldelse kigger vi på en række modeller fra Delonghi, der laver et godt ’shot’ uden at sprænge budgettet.

En billig espressomaskine kan sagtens være det helt rigtige for førstegangskøberen eller den budget-bevidste kaffedrikker.

Går vi op i mellemklassen er der et kæmpestort udvalg af espressomaskiner, men i den billige ende er markedet noget mindre. Der er særligt et mærke, som står for hele sortimentet. Nemlig Delonghi. Og så er det jo heldigt, at Delonghi faktisk laver gode, pålidelige maskiner. Læs videre for en fuld vurdering af de forskellige Delonghi-varianter.

Testvinder

Se pris

Delonghi Icona

 • Semiautomatisk
 • Flot design
 • ESE pods
Delongi espressomaskine

Kompakt

Se pris

Delonghi dedica

 • Ultra kompakt
 • Ros i test
 • Kalk-alarm
bedste espressomaskine

Budgetvenlig

Se pris

Delonghi EC146

 • Billig 
 • Lille
 • Klassisk
delonghi ec billig espressomaskine

Test espressomaskine Delonghi

Delonghi EC 146

Billig espressomaskine Delonghi

Delonghi er mestre i at lave billige espressomaskiner, som leder tankerne hen på en hyggelig italiensk hotelcafé.

Delonghis designchef Giacomo Borin er tidligere blevet udnævnt som en af verdens mest indflydelsesrige designere. Det kan ses på de forskellige modeller.

Men ellers er Delonghi generelt et mærke, som repræsenterer noget folkeligt og praktisk. Grundlagt i Treviso i 1902 har mærket traditionelt leveret masser af køkkenudstyr, som italienske husmødre har tryllet på en hel del år efterhånden. Samtidig er Delonghi meget anerkendt som producent af espressomaskiner.

EC 146-modellen er en af de billigste, vi har fundet på det danske marked. Det betyder dog ikke, at den er ringe.
Selve udseendet leder tankerne hen på en sød lille Fiat 500.

Maskinen har de vigtigste funktioner, som kaffe-folk efterspørger i dagligdagen. Den kan brygge espresso og dampe mælk til en caffe latte eller cappucino uden de store problemer.

En tamper er desuden indbygget, så man ikke behøver at investere i sådan én lige med det samme.

Som med en række af de andre billige Delonghi-maskiner følger der to portafiltre med. Én til almindelig espresso og så en anden type, der kan tage de såkaldte E.S.E pods. Easy serving espresso pods har aldrig fået deres store gennembrud i Danmark, hvor de fleste er til Nespresso, og det er synd for de smager egentlig bedre end kapslerne og giver en mere espresso-agtigt oplevelse.

Delonghi EC 146 har desuden en relativt enkel betjening med kun få knapper og en skrueventil til at regulere damptrykket.

På Amazon får maskinen respektable 4 ud 5 stjerner og hos den danske forhandler har den i skrivende stund et gennemsnit på 4,67 ud af 5 stjerner.

Grundlæggende er der tale om en meget basal (og billig) espressomaskine, som klarer de vigtigste opgaver og ikke andet.

For: 

 • Billig
 • Godt mærke
 • ESE pods

Imod:

 • For lille til at kunnne brygge i en rigtig kaffekop – der er kun plads til små espresso-kopper under portafiltret

Se flere billeder af maskinen her.

Delonghi Icona Vintage

Delongi espressomaskine

Vi kan lige så godt være ærlige: Udseendet på Delonghi Icona Vintage er et stort plus. Det er old school og italiensk, som vi kan lide det. Der er fire forskellige ret subtile farver at vælge imellem, så maskinen passer ind i alle køkkener.

Maskinen, der også går under navnet Ecov 310, har desuden en klassisk kop-varmer top, hvor du kan have alle dine espresso-kopper til at stå.

Maskinen benytter sig som de fleste i lejet omkring 1000 kroner af et portafilter med automatisk tryk. Dermed er din kværn og stampeteknik ikke så vigtig. Portafilteret kommer også med et indsæt til de såkaldte ESE-pods. Det er italienernes svar på Nespresso-kapslen.

Et tryk på 15 bar leverer den tilstrækkeligt til at trække en fin crema ud af espresso-shot’et.

Maskinen gør et udmærket stykke arbejde, når det kommer til at skumme mælk. Hvis du alligevel drikker mælkebaserede drikke, kan du sagtens bruge denne maskine i stedet for en dyrere version.

Når du går i gang med at brygge på Delonghi Icona, så husk, at der skal temperature surfes ligesom vi beskriver i vores test af Rancilio Silvia. Lad dampen slippe ud af mælke-skummeren, og vent til vand kommer ud i stedet. Slå over på bryggefunktion, og giv maskinen en pause på 30-60 sekunder eller til ‘klar’-lyset vender tilbage. Så har du den rette brygge-temperatur. Det lyder en smule bøvlet, men er ikke så svært endda.

På Amazon er brugerne generelt begejstrede af maskinen, hvor den har en rating på 4 ud af 5 stjerner. Den største klage er, at maskinen kan være støjende ved brug. Flere anbefaler også, at man køber en rigtig tamper som supplement.

For: 

 • Flot design
 • Gode anmeldelser
 • 15 bar

Imod:

 • Kan larme en del

Se flere billeder af maskinen lige her.

Se Gail fra Seattle Coffee demonstrere maskinen her:

DeLonghi Dedica EC680.M

bedste espressomaskine

I samme pris leje som Icona Vintage finder man Delonghi EC680 eller bare ‘Dedica’, som den også bliver kaldt.

Det første man lægger mærke til ved maskinen, er det frække, smalle udseende. Maskinen måler blot 15 centimeter på tværs, så får folk med små køkkener, kunne det være et godt bud på en kaffemaskine.

På trods af de petite dimensioner vejer maskinen sig alligevel ind på imponerende 4.2 kilo. Det skyldes, at den rent faktisk har en ret solid metalkonstruktion.

Stilmæssigt ligger Dedica sig også op af Icona Vintage. Den har et blankt og moderne finish i tre forskellige subtile farver.

Det amerikanske anmeldersite Trusted Reviews har testet maskinen, og de er begejstrede.

“Espressoen har en fyldig krop, tyk crema, en lokkende aroma og de naturlige søde noter bliver fremhævet. Selv hvis du ikke er en espressodrikker, vil du kunne mærke forskellen i din cappuccino.”

Du kan tage vand- og snavsopsamleren væk, og så er der plads til at brygge ned i en større kop.

Denne model tager også ESE pods. Den har desuden en afkalkningsalarm, hvilket kan være en stor hjælp.

For: 

 • Frækt design
 • God espresso
 • Smalt design

Imod:

 • Kan ikke gå i opvaskeren
 • Bliver meget varm

Se flere billeder af den frække maskine lige her.

Konklusion: Espressomaskine test

De tre kaffemaskiner fra Delonghi leverer alle et godt indtryk i deres respektive prisklasse. Det er selvsagt umuligt at finde noget, der er meget billigere end EC 146 og derfor skal den bedømmes med det for øje.

Icona Vintage og Dedica ligger mere i samme prisleje. Hvor Dedica har sin berettigelse i et meget trangt køkken, så er Icona Vintage mere end ‘rigtig’ espressomaskine. Det er stadig en billig espressomaskine, men den leverer en god ydelse, er flot at se på og har et godt brugsdesign. Dermed er det modellen, vi vil anbefale dig at gå efter.

Sådan finder du den bedste espressomaskine i 2016

Skal du købe en billig espressomaskine, eller skal pengene smides efter den dyre model?

Espressomaskiner koster ofte kassen og kræver tit ekstraudstyr i form af deluxe-tampere og supersensitive kværne, men behøver det at være sådan?

Et relativt stort segment kan faktisk sagtens få et godt kaffe-kick ud af en billig espressomaskine.

Det forholder sig på næsten samme måde med de fleste forbrugsgoder. Biler, højtalere og golfkøller.

Det gode ved den billige prisklasse er, at man ofte kan slippe afsted med flere begynderfejl, fordi det er tale om langt mere basale instrumenter.

Sådan noget som at kværne, tampe og at vælge det rigtige portafilter kan der skrives store bøger om på barista-skolerne. Men med en billig espressomaskine kan den slags ofte klares med et par hurtige tommelfingerregler.

En billig espressomaskine som holder


Du får ret meget espressomaskine for pengene, hvis du kigger imod et mærke som Delonghi. En billig espressomaskine kan tit lave hæderlige cappuccinoer, og hvis du eksperimenterer nok, kan du sandsynligvis også få et hæderligt espresso-shot ud af maskinen. Alternativet til den billige prisklasse er at kigge mod en kapselmaskine. Her får man også udmærket kaffe – til gengæld mangler aspektet med at styre sin egen espresso til perfektion. Hvis du er interesseret i kaffe og selve brygning vil det altså være langt mere spændende at forsøge at brygge kaffe på en billig udgave. Samtidig har alle Delonghi-modellerne mulighed for at tage ESE pods, hvilket kan være en stor fordel i de situationer, hvor man har travlt.

Vil du hellere have fingrene i en fed fuldautomatisk espressomaskine? Så læs vores grundige anmeldelse.

Skriv en kommentar

0 Shares
Share
Tweet
Share