100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Bedste kaffemaskine i 2020: Siemens, Bosch eller Moccamaster?

En god og billig kaffemaskine er et uundværligt redskab i køkkenet. Vi kigger på, hvad den bedste løsning er og analyserer populære modeller fra firmaer som Siemens, Bosch, Moccamaster og Melitta.

Hvordan finder du den bedste kaffemaskine overhovedet? Og kan det egentlig betale sig at gå efter en billig en af slagsen? 

Det er blot nogle af de spørgsmål vi kigger nærmere på i denne artikel. ​

Der er fantastisk mange gode kaffemaskiner på markedet i dag, men nogle enkelte skiller sig ud med et exceptionelt godt forhold mellem pris og kvalitet. Du kan se dem lige her nedenfor.

Læs videre for en grundig forklaring på udvælgelsen, samt hvad du bør være opmærksom på, når du skal investere i en ny model.

Klassiker

 • Velsmagende kaffe
 • Brandsikret
 • Mange farver
moccamaster kaffemaskine

Testvinder

 • Fine-tuning
 • Rundt brusehoved
 • Elegant design
wilfa kaffemaskine

God til prisen

 • Lynhurtig
 • Norsk mærke
 • Genial pris
siemens kaffemaskine

Siemens: Avanceret tysker 

Siemens er et solidt tysk firma, som er kendt for at lave godt udstyr til køkkenet, som kan holde i flere år. Derfor er en Siemens kaffemaskine højt placeret på listen for mange, der skal investere en ny mokka brygger.

Siemens TC86503 er en maskine, som har mange stærke funktioner. Noget af det vi allerbedst kan lide ved den er timeren. Med denne funktion kan du forudindstille maskinen, så den har dejlig varm kaffe til dig, lige når du vågner.

Kaffemaskine med indbygget termokande

Modellen fra Siemens har et andet es i ærmet, da den brygger direkte ned i en speciel termokande, som sikrer, at kaffen er varm i længere tid. Også hvis du tager kaffen med ind til spisebordet.

Selve filtret svinger ud, så det er let at gøre rent eller fylde filtret med frisk kaffe.

Siemens TC86503 har desuden en aftagelig vandtank med håndtag og måleenhed, så du let kan se, hvor meget vand du fylder på. I alt er kapaciteten en liter, hvilket giver 8 til 12 kopper. Det er rigeligt for de flestes behov

Generelt får denne model gode anmeldelser med på vejen i forskellige tests og forbrugerundersøgelser. Hos Amazon i Tyskland får den 3.9 ud af 5, hvilket er ganske habilt. 

Overordnet set må man sige, at man får mange ekstra-funktioner for en særdeles god pris.

For: 

 • Timer
 • Termokande
 • Pæn og moderne

Imod:

 • En anelse for lille til større selskaber

Se flere billeder af maskinen her.


Wilfa: Baristaernes favorit

wilfa kaffemaskine

Det norske mærke Wilfa er de seneste år blevet populært blandt kaffeentusiaster. Først lavede Wilfa i sin tid en meget populær kværn i samarbejde med den norske kaffe-guru Tim Wendelboe. Nu har de to parter gentaget samarbejdet med en kaffemaskine i stedet.

Tim Wendelboes aftryk

Der er en række interessante innovationer gemt i modellen. For det første, så er vandbeholderen aftagelig.

Tim Wendelboe forklarer, at det er en fordel, da man kan sikre, at det kun er rent vand, som kommer i maskinen. Med mange andre kaffe-bryggere, hvor vandbeholderen sidder fast, ender man med at hælde vand i med kaffekanden. Men når den ikke er helt ren kan harsk olie eller kaffegrums sætte sig i maskinen og på længere sigt forringe smagen af kaffe.

Indstil gennemløbstid

Wilfas batch brewer har også en funktion, som sikrer, at gennemløbstiden i filtret er helt korrekt. Du kan simpelthen selv indstille den, hvis du føler, at smagen har brug for lidt mere intensitet. Det er en ret genial idé, som gør at du ikke behøver at dosere yderligere kaffe.

Denne model har desuden et rundt brusehoved, der sørger for at alt kaffe bliver væddet. Med mange modeller ser man, at det kun er et enkelt udløb, vandet drypper fra, hvilket ikke er optimalt, da det skaber overekstraktion af de midterste områder, men underekstraktion i kanten.

Designet på Wilfa Presisjon, som maskinen hedder, er også i en klasse for sig. Det ser ganske enkelt meget bedre ud end det meste på markedet.  At have vandbeholderen og kolben separeret på hver sin side er gennemført cool.

For: 

 • Innovativt design
 • Rundt brusehoved
 • Manuel ekstraktion

Imod:

 • Har ikke timer
 • Ikke helt billig

Wilfa Classic CMC-1550b

Classic-modellen fra Wilfa har mange af de gode egenskaber fra storebroderen ved navn 'Presisjon'.

Til gengæld er den langt, langt billigere. 

Designet er flot og stilrent, og det er bestemt ikke en skam at have denne maskine stående fremme i køkkenet. 

Samtidig brygger den ved den rette temperatur mellem 92 og 96 grader. 

Ligesom på storebroderen kan filtertragten desuden indstilles så gennemløbstiden passer til formalingsgraden på kaffen.

Hvis ikke din kaffe smager helt som den skal, så kan du altså få vandet til at være i kontakt med kaffen længere tid og dermed øge ekstraktionen. 

Den samme funktion kan i øvrigt bruges som drypstop, så man lige kan tage en hurtige 'sniger' kop, mens man venter. 

Tjek seneste pris


Bosch: Fyldt med funktioner

bosch kaffemaskine

Bosch er et andet solidt mærke fra Tyskland, og som med mange andre mærker syd for grænsen, så er der tale om et kvalitetsprodukt.

Denne model har nogle superinteressante funktioner, som man ikke ser i mange maskiner i denne prisklasse. Ligesom Siemens-modellen ovenfor har den en timer, så man altid har kaffen klar på kanden, når man vågner om morgenen. For mange kaffe-elskere er det en helt uundværlig funktion.

To varmelegemer

Bosch TKA8653 har et andet es i ærmet. Den har nemlig hele to varmelegmer. Det betyder, at kaffen kan blive brygget ved den perfekte temperatur mellem 92 og 96 grader celsius, mens den kan drikkes og nydes ved en lavere temperatur.

Vandtanken på 1,15 liter er aftagelig og filtret er med svingfunktion. Filtret har også drypstop, så der ikke kommer dråber af kaffe på varmelegmet, når du lige skænker dig en kop.

Maskinen har en ledning på 1 meter, men den har samtidig ledningoprul, hvilket kan være nyttigt, hvis du gerne vil have et overskueligt køkkenbord.

Prisbelønnet design

Kaffebryggeren fra Bosch har desuden modtaget designprisen Red Dot Award for sit smarte brugsdesign. 

Der er en anden rigtig god grund til at kigge nærmere på netop denne brygger. Den kommer nemlig med en garanti, så man kan prøve den hjemme i hundrede dage og få pengene retur, hvis ikke man er 100 % procent tilfreds.

På den tyske Amazon får denne kaffemaskine hele 4.5 ud af 5 stjerner, hvilket må siges at være hæderligt.

For: 

 • Prisbelønnet design
 • Timer-funktion
 • To varmelegemer

Imod:

 • Ingen nævneværdige minusser

Se flere billeder her.


Melitta: Pålidelig klassiker 

billig kaffemaskine fra melitta


Melitta er et navn, som ikke behøver nærmere introduktion blandt kaffeelskere. Det var nemlig den tyske kvinde Melitta Benz, der for mange år siden opfandt kaffefiltret. De fleste supermarkeder forhandler stadig Melittas filtre i dag, selvom der også er mange billigere versioner på markedet.

Melittas kaffemaskiner er også ret så populære blandt forbruger og denne maskine er faktisk den mest udbredte model overhovedet på det danske marked.

Ingen overraskelser

De gode ting ved denne Melitta kaffemaskine er, at man får en meget velkendt model, som alle kan finde ud af at bruge. Melitta Excellent, som modellen hedder, brygger ti kopper kaffe i en fart. Den er indstillet, så den rammer 96 grader ved brygningen.

Denne Melitta kaffemaskine har også auto-sluk efter 40 minutter, så man undgår unødigt elforbrug og indkogte kafferester på kogepladen.

Melitta Excellent 3.0 er generelt en maskine, som får rosende ord med på vejen de fleste steder. Det er en billig maskine, designet og funktionerne er lidt de samme som de altid har været, men trods alt tilstrækkelige for de fleste.

Hvis du ikke har brug for en kaffemaskine med kværn, timer, termokande eller andre mere avancerede funktioner, så er denne et godt bud.

For: 

 • God pris
 • Velkendt design

Imod:

 • Meget basal

Se flere billeder her.


Moccamaster:Elegant og effektiv

moccamaster kaffemaskine

En Moccamaster er ligesom en Melitta en model, der ikke behøver den store introduktion. Moccamasteren er nemlig uhyre populær og står allerede i mange danske hjem.

Maskinen bliver fremstillet i Holland af det llille firma Technivorm, der har en solid historie som kaffemærke. Alle maskiner bliver monteret og samlet i hånden på den lille fabrik.

En Moccamaster har ikke de samme vilde funktioner, som nogle af de nyere modeller på markedet. Til gengæld holder den sig til de vigtigste ting, som en brygge-maskine skal være i stand til. Og det gør den godt.

Moccamaster er lavet med sikkerhed for øje og er brandsikret. Samtidig kommer den med 5 års garanti fra producenten, hvilket også viser, at man tror på produktet.

Lynhurtig brygning

Moccasmasteren er en forholdsvist hurtig maskine – den brygger 1.25 liter kaffe på bare seks minutter.

Den har dog ikke drypsikring, som de lidt dyrere maskiner fra firmaet har – så ikke noget med lige at tage en hurtig "sniger-kop", mens maskinen er i gang med at brygge.

Moccamaster er fulgt med tiden, og designmæssigt er der begyndt at dukke en hel del forskellige modeller op, så den efterhånden kan fås i alle regnbuens farver. Noget vi sætter pris på. 

Alt i alt er der tale om en solid arbejdshest, der laver god kaffe og som kan tjene dig i mange år. Det er en klassiker, som får gode anmeldelser fra forbrugerne. På Amazon har maskinen i skrivende stund en rating på 4.5 ud af 5, og det vidner om kvalitet.

For: 

 • Respekteret mærke
 • Brandsikret
 • Tidløst design i mange farver

Imod:

 • En anelse dyr

Hvad er den bedste Moccamaster til dit køkken? Se alle farver her.


Bedste kaffemaskine 2018: Testvinder

Det er svært at udnævne en endelig vinder blandt disse kaffemaskiner. De er alle sammen gode, men har hver deres forcer.

Vil du have den bedste af den bedste kaffe, så mener vi, at Wilfa Presisjon vil være det bedste bud. Det er også den dyreste maskine, vi har kigget på, og som tilfældet ofte er, får man her, hvad man betaler for. Er du derimod mere til komfort og frisk kaffe, når du vågner om morgenen, så er det nok en af de andre modeller, du skal have fat i.

Leder du efter en ny espressomaskine? Så tjek denne artikel ud, hvor vi forklarer alt om det italienske mærke Rocket Espresso.

Kaffemaskine med timer

god kaffemaskine

En kaffemaskine med timer kan lyde som en meget smart løsning. Og det er det også, hvis du udelukkende går op i at få din koffein om morgenen, men ikke tænker videre over smagen.

For at en kaffemaskine med timer skal kunne fungere, så skal kaffen jo kværnes og stilles op i filtret, inden du går i seng. God kaffe skal helst kværnes lige før brygning. Samtidig bør man undgå iltning.

Med en timer, så går du på kompromis med kaffesmagen. Det er værd at tage med i overvejelserne, når du er på udkig efter den bedste kaffemaskine

Bedst i test: OBH, Krups, Jura 

Der er et kæmpemarked for kaffemaskiner derude, og ingen tvivl om, at der er masser af gode eksempler. Vi kunne også sagtens have kigget nærmere på kaffemaskiner fra kendte virksomheder som OBH, Krups, Jura og Senseo.

Går man mindre op i kvalitet og er på udkig efter en billig kaffemaskine, kan det som regel også lade sig gøre at finde modeller i supermarkederne til et par hundrede kroner eller mindre.

kaffemaskiner Moccamaster

Skal holde i mange år

I sidste ende har vi dog valgt de kaffemaskiner, som har den bedste kombination af pris og de funktionaliteter, som de fleste forbrugere efterspørger.

En kaffebrygger er et stykke udstyr, som de fleste bruger hver dag. Måske både om morgenen og til eftermiddagskaffen. Derfor giver det mening at gå efter kvalitet, godt brugsdesign og en stærk historik. 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kaffemaskine - Testvinder
Author Rating
51star1star1star1star1star

En kommentar til “Bedste kaffemaskine i 2020: Siemens, Bosch eller Moccamaster?”

Skriv en kommentar

3 Shares
Share3
Tweet
Share