100% gennemsigtighed: Vi er finansieret gennem reklame-links. Når du køber et produkt ved hjælp af links her på siden, er du med til at støtte vores arbejde. Læs, hvordan det fungerer lige HER.

 

Den bedste kaffekværn til espresso? Her er 5 bud

En espressokværn er det vigtigste udstyr, når du skal lave det perfekte shot. Her kigger vi på, hvilke kværne der klarer cuttet som de bedste kværne til espresso.

En god kværn er det vigtigste, når du skal lave kaffe. Det udsagn hører man tit fra baristaer, og det gælder særligt, når det kommer til espressokværne. Her betyder bare en lille smule ujævnhed nemlig rigtig meget for det endelige resultat.

Her er vores tre topanbefalinger, når det kommer til espressokværne. Læs videre for det fulde overblik.

Testvinder

  • Meget solid
  • Perfekt espresso
  • Populær
eureka mignon kværn

Innovativ

  • Innovativ
  • God pris
  • Filter+Espresso
baratza sette espressokværn

God pris

  • Billig
  • Alsidig – kværner også til filterkaffe
  • Kompakt
sage kaffekværn

Espressokværn – Eureka Mignon Specialita

eureka mignon kværn

Eureka Mignon Specialita er en ny kværn på markedet, der er unik på mange punkter. 

Som navnet antyder, er det en ret minimalistisk kværn sammenlignet med de store apparater, som tidligere har hersket blandt espressokværne er denne model noget mindre. 

Funktioner

Den går dog ikke på kompromis med kvalitet. Den har 55 mm flade, kværneblade, som sikrer dig, en meget ren og klar smag. 

Kværnen kan bruges some single dose kværn, hvis det er det man ønsker, da den har en meget lav grad af "retention". Det vil sige, næsten al kaffe du putter ind i den ene ende, kommer også ud af den anden.

Du kan også bruge kværnen mere som den tiltænkt, nemlig med tidsbaseret dosering. Kværnetiden kan indstilles ned til en tiendedel af et sekund, hvilket betyder, at du kan få nøjagtigt den dosis, som du har lyst til blot med et enkelt tryk på knappen. 

Kværnen er helt utroligt lydsvag. Mange espressokværne har det med at lyde som en hel byggeplads, men med denne klassemodel fra Eureka, kan du faktisk kværne om morgenen uden at vække hele hustanden.

Elegant design

Det skal selvfølgelig også lige nævnes, det er en elegant og flot kværn, der kan anskaffes i en lang række farver. 

Selvom kværnen er ret lille, er den dog forholdsvist tung og bygget af solide materialer hele vejen igennem. Det er en kværn som vil holde til det hårde espresso-arbejde i mange år - uden tvivl. 

Tjek prisen her


Baratza Sette 270

baratza sette espressokværn

Baratza lyder umiddelbart italiensk, men mærket er faktisk fra USA. Det betyder dog ikke, at det er dårlige kværne, firmaet laver. Tværtimod! 

Baratza har et par af de mest populære kværne på budgetmarkedet med deres Encore og Virtuoso, ligesom mange hjemmebaristaer er fans af deres Vario og Forté-modeller. 

For nogle år siden lancerede Baratza, så deres nye model Sette, der har fået meget stor opmærksomhed. 

Faktisk har der ikke været den store innovation inden for espressokværne i flere årtier. Men det ændrer Sette virkelig på. Den vender nemlig op og ned på det traditionelle espressokværn-design. 

Design

Det første, der slår én, er, at Baratza Sette ser helt anderledes ud end den normale espressokværn. Sette betyder syv på italiensk, og det er nok ikke helt tilfældigt. Sette ligner nemlig et syvtal fra siden. Kværnen vejer også 7 pund, hvilket er knap 3,5 kilo. Det må siges at være ret let for en espressokværn. Men det skyldes igen Baratzas nye og banebrydende design. 

I stedet for at placere motoren og det roterende kværneblad i bunden af maskinen, ligesom alle andre, har man vendt op og ned på det traditionelle design. Det er nemlig den nederste del af kværnebladet, der er stationært, mens den øverste del, der snurrer rundt. 

Rent praktisk medfører det, at kværnen, udover at være mindre, også er meget hurtigere end stort set alt andet på markedet.  

Støjende

Baratza Sette er ikke helt trinløs. Til gengæld har den både makro- og mikroindstillinger, som du styrer manuelt ved at dreje på skiven under kværnebladet. I praksis er det en rigtig god og hurtig måde at indstille kværnen på. Og det gør, at du BÅDE kan bruge kværnen til filter, Aeropress og stempekande OG espresso, hvilket er et kæmpeplus. 

Kværnen har digitale indstillingsmuligheder og timer helt ned til 0.1 sekunds præcision. Hopperen kan sagtens opbevare en pose bønner og lidt til.

Kværnen er som sagt lynhurtigt – den kan fylde et portafilter på under fem sekunder. Og samtidig producerer den ikke små klumper i ny og næ, som de fleste andre kværne har tendens til. 

En typisk espressokværn efterlader i omegnen af ti gram bønner inden i maskinen, når den er færdig. Baratza Sette kværner stort set det hele. Det betyder, at du kan styre alle aspekter af din kaffe og ikke spilder gamle kafferester hele tiden. 

Vurdering

Med introduktionen af Sette ændrer Baratza konkurrencesituationen på markedet for espresso-kværne. Den har ganske enkelt rigtig mange stærke kort på hånden, som man ikke finder blandt andre maskiner. Samtidig er prisen stadig i den lavere del af mellem-lejet.

Læs mere om den vilde kværn lige her.

Sage Dose Control Pro – kaffekværn til espresso

sage kaffekværn


Sage er ikke et kendt mærke herhjemme. Men i virkeligheden er Sage lig med det anerkendte kaffebrand Breville fra Australien. I England fandtes allerede et andet mærke med samme navn, så firmaet valgte at entrere det europæiske markedet som Sage.

En del af Sages køkkenudstyr har fået stor opmærksomhed med på vejen det seneste års tid, da stjernekokken Heston Blumenthal er frontfigur for en del af produkterne. Sages espressomaskiner har ligeledes fået utroligt gode anmeldelser, men er deres kværn til espresso lige så god?

Design

The Dose Control Pro er en begynderkværn som også ligger en prisklasse længere nede end de fleste andre kværne i denne artikel, og det kan ses på ydelse og design. Kværnen vejer kun omkring de to kilo og er lavet i plastik hele vejen igennem. Bortset set fra kværnebladene, som er lavet af rustfrit stål – kværnen ser dog ikke specielt billig ud af den grund.

Kværnen har en del fans blandt kaffenørder, da det er en af de få modeller på markedet, som både egner sig til sort kaffe og espresso.

Der er hele 60 forskellige indstillinger på kværnen, så man er næsten garanteret at finde én, der passer.

Kværnen kan indstilles i intervaller af et sekund ad gangen, så du kan skyde dig nogenlunde præcist ind på den dosis, du vil brygge med. 

Kværnen har også en smart holder til dit portafilter – en såkaldt vugge – så du kan kværne direkte ned i portafiltret. Holderen passer til både små portafiltre, som typisk kommer med billigere espressomaskiner, og også til de store på industristandarden 58 mm.

Kaffekværnen fra Sage har desuden en ret snedig funktion i og med, at bønnehopperen er aftagelig og kan låses. Det betyder, at der ikke kommer bønner alle mulige steder, når du tager hopperen af. Det er godt, når kværnen skal gøres ren eller du vil nørde med små finindstillinger i nærheden af kværnebladene. Det øverste kværneblad kan nemlig tages ud og indstilles yderligere, hvis du ikke er helt tilfreds med de 60 fabriksindstillinger.

Vurdering

The Dose Control Pro har på kort tid vundet en del fans i kaffeverdenen, som mener, at forholdet mellem pris og kvalitet er meget solidt. Det er ikke superavanceret kværn, men den leverer godt på det vigtigste parametre. Det vil sige, at den kværner forholdsvist konsistent og er let at bruge i hverdagen. 

Den får dog meget hård konkurrence fra Baratza Sette, som kun er en anelse dyrere. 

Se flere billeder her.

Rancilio Rocky – espressokværn

rocky kaffekværn til espresso

Rancilio er et klassisk italiensk espressomærke. Firmaet er særligt kendt for at have produceret den legendariske Rancilio Silvia espressomaskine, som stadig i dag anses som et af de bedste bud på en budgetvenlig semi-automatisk espressomaskine. Rancilio Rocky bliver ofte solgt i en tilbudspakke sammen med Silvia.

Design

Rocky har et kompakt ydre med plastik-front og mat metal på siderne. Selve hopperen er af plastik med et blåligt skær. Dette skulle beskytte bønnerne bedre mod sollys. Kværnen vejer 7 kilo og har dermed en hæderlig vægt for en seriøs kaffekværn til espresso. Kværnen følger samme designsprog som Rancilio Silvia og er en smule kantet.

Rocky-kværnen findes i både en udgave med ‘doser’ og uden. Udgaven med dosering har en fordel, hvis du ofte skal lave espresso til flere personer på én gang. For eksempel til en middag. Men i daglig brug virker funktionen dog ikke særligt godt og i sidste ende, er det let at komme til at kværne for meget kaffe.

Udgaven uden doser fungerer ved, at man tager sit portafilter hen til udløbet og venter indtil, der er kværnet nok kaffe. Det er en smule uhensigtsmæssigt, men man bliver faktisk nødt til at holde en knap inde hele tiden på Rocky Rancilio. Det er ikke nok at trykke on/off – knappen skal holdes inde.

Kværnen har 50 indstillinger, så man kan let gå fra espresso til stempelkværn. Det er positivt. Til gengæld er trinindstillingen ikke helt perfekt, når der skal kværnes fint. Her kan bare et trin betyde en forlænget gennemløbstid på fire sekunder. Det er i overkanten.

Kværneblandene er de flade på 50 mm af rustfrit stål. Men desværre er kvaliteten ikke helt i top, og man hører ofte fra Rocky-ejere, at de skal skiftes hvert andet år for at bevare præcisionen.

Lidt for gammeldags

Rocky er en hæderlig kværn. Den er solidt bygget, ser ok ud og prisen ligger i den billigere ende for en espressokværn. Men det er også dens udfordring. For den er akkurat dyr nok til, at de fleste der køber den ikke har lyst til at skifte kværn lige foreløbigt. Og det vil nok være resultatet, hvis du går op i din espresso. For kun en lille tusse mere har vi Baratza Sette, som er i en helt anden liga, hvad angår teknologi og kvalitet.

Samtidig så er kværnebladene ikke af imponerende kvalitet. Den kværnede kaffe har desuden en tendens til at klumpe, og når man tænker på, at det er svært at indstille kværnen helt perfekt, så tegner der sig et billede af en kværn som ikke kan følge med resten af feltet.

Se flere anmeldelser af Rocky lige her.

Opsummering: Den bedste kværn til espresso

En god espressokværn er essentiel, hvis du vil lave konsistent gode shots hver gang. Derfor kan det betale sig at gå efter kvalitet, der kan holde i mange år, når du skal investere i en ny kværn til espresso.

For kaffeelskeren, som har et budget at tage hensyn til, så er Eureka Mignon Specialita eller Baratza Sette de bedste bud. 

Summary
Review Date
Reviewed Item
Mazzer Mini Espressokværn
Author Rating
51star1star1star1star1star

Skriv en kommentar

0 Shares
Share
Tweet
Share